Tidligere sjef for MI6: – Væpning av Ukraina kan føre til krig i Europa

0
Sir John Sawers, tidligere sjef for MI6

Den nylig avgåtte sjefen for Storbritannias hemmelige tjeneste MI6, Sir John Sawers, sier i et intervju med BBC at væpning av Ukraina kan føre til en mye større krig i Europa.

At King’s College London, Sir John, who left MI6 in November, warned any attempt by the West to arm the Ukrainian government could lead to an escalation of tensions with Russia.

… Sanctions on Russia are imposing costs. But the Ukraine crisis is no longer just about Ukraine. It’s now a much bigger, more dangerous crisis, between Russia and Western countries, about values and order in Europe. … We have thousands of deaths in Ukraine. We could start to get tens of thousands, then what?

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFascistene i Ukraina danner egen «generalstab»
Neste artikkelKrigsforbrytere
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).