Tidligere sjef for MI6: – Væpning av Ukraina kan føre til krig i Europa

1
Sir John Sawers, tidligere sjef for MI6

Den nylig avgåtte sjefen for Storbritannias hemmelige tjeneste MI6, Sir John Sawers, sier i et intervju med BBC at væpning av Ukraina kan føre til en mye større krig i Europa.

At King’s College London, Sir John, who left MI6 in November, warned any attempt by the West to arm the Ukrainian government could lead to an escalation of tensions with Russia.

… Sanctions on Russia are imposing costs. But the Ukraine crisis is no longer just about Ukraine. It’s now a much bigger, more dangerous crisis, between Russia and Western countries, about values and order in Europe. … We have thousands of deaths in Ukraine. We could start to get tens of thousands, then what?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


1 kommentar

 1. Her er en teori; når vesten valgte å avstå fra øyeblikkelig og kontant bistå Ukraina med militær støtte så de på egne hånd kunne ivareta landets suverenitet men i stedet la opp til økonomisk krigføring, så skapte det to svært farlige moment som sterkt øker faren for en større krig.

  Putin fikk krigen helt hjem på døren og opplever seg tvunget i ennå sterkere grad gå inn, samt han hadde i praksis forsikring fra Obama at han skulle få holde på «i fred», det ville ikke skje noe militært fra vestlig hold.

  Samtidig skapte det i Ukraina den situasjon at de eneste som kunne forsvare Ukraina miltært var den etablerte aksen mellom politikere og voldelige grupperinger i form av frivillige bataljoner i nasjonalgarden under inneriksministeriet. Denne artikkelen er i så måte klart dekkende etter mitt syn;
  http://www.vox.com/2015/2/20/8072643/ukraine-volunteer-battalion-danger

  Jeg opplever at vankunne om Ukraina og den russiske føderasjon her i vest er sterkt medvirkende til dagens alvorlige krise. Momentet for å oppnå fred gjennom våpenhjelp er måske tapt og feilslått politikk fra vest må nå betales av det ukrainske folk gjennom å bli «banket opp» av Putin og hans håndtlangere. I tillegg så skal Ukraina finne veien tilbake et samfunn med frie demokratisk valg og et samfunn basert på lov og orden.

  Det eneste som er sikkert er at det er folket selv som må betale prisen gjennom et svært brutalt og hardt liv – vi burde la sort/hvitt retorikk hvile! Europas største humanitære katastrofe er nå etablert, vi burde skamme oss!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.