Fascistene i Ukraina danner egen «generalstab»

0
Semensjenko, alias Grisjin, presenterer den fascistiske "generalstaben".

Fascistene og andre høyreekstreme i Ukraina mener at Petro Porosjenko har forrådt landet gjennom å være med på Minsk 2-avtalen. Kommandanten for deres frivillige bataljon Donbass, Semen Sementsjenko, erklærte 18.02.2015 at de har kommet til at den offisielle generalstaben ikke er i stand til å lede kampen mot separatistene, så derfor har de opprettet sin egen generalstab. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som melder dette.

Den tyske nettavisa bygger på en sending fra de ukrainiske TV-kanal 9 som viste Sementsjenkos pressekonferanse. Han erklærte at «det finnes bare en militær løsning på konflikten, noe annet kommer ikke i betraktning». Meldinga bekreftes av den ukrainske nettavisa Zik.

Den fascistiske «generalstaben» skal disponere over foruten organisasjonen Pravij sektor i alt 17 frivillige avdelinger. Lederen for Pravij sektor skal være med i «generalstaben». Blant de væpnede gruppene som deltar i denne hæren finnes blant annet Azov-brigaden, som også skal ha fått med seg frivillige høyreekstremister fra andre europeiske land, blant annet fascistiske ustasja-folk fra Kroatia.

Sementsjenko skal være et nom de guerre for forretningsmannen Konstantin Grisjin, som er valgt til Verkhovna Rada fra Selvhjelpspartiet.

Opprettelsen av en konkurrerende generalstab betyr jo å utfordre ikke bare opprørerne, men også Kiev-juntaen. Det har lenge gått rykter om et militærkupp mot Porosjenko. En uanhengig fascistisk kommando vil dessuten øke faren for fortsatt krig, uansett hva slags våpenhvile Porosjenko går med på.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFahad Qureshi: – Alle muslimer støtter steining for utroskap
Neste artikkelTidligere sjef for MI6: – Væpning av Ukraina kan føre til krig i Europa
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).