Fascistene i Ukraina danner egen «generalstab»

0
Semensjenko, alias Grisjin, presenterer den fascistiske "generalstaben".

Fascistene og andre høyreekstreme i Ukraina mener at Petro Porosjenko har forrådt landet gjennom å være med på Minsk 2-avtalen. Kommandanten for deres frivillige bataljon Donbass, Semen Sementsjenko, erklærte 18.02.2015 at de har kommet til at den offisielle generalstaben ikke er i stand til å lede kampen mot separatistene, så derfor har de opprettet sin egen generalstab. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som melder dette.

Den tyske nettavisa bygger på en sending fra de ukrainiske TV-kanal 9 som viste Sementsjenkos pressekonferanse. Han erklærte at «det finnes bare en militær løsning på konflikten, noe annet kommer ikke i betraktning». Meldinga bekreftes av den ukrainske nettavisa Zik.

Den fascistiske «generalstaben» skal disponere over foruten organisasjonen Pravij sektor i alt 17 frivillige avdelinger. Lederen for Pravij sektor skal være med i «generalstaben». Blant de væpnede gruppene som deltar i denne hæren finnes blant annet Azov-brigaden, som også skal ha fått med seg frivillige høyreekstremister fra andre europeiske land, blant annet fascistiske ustasja-folk fra Kroatia.

Sementsjenko skal være et nom de guerre for forretningsmannen Konstantin Grisjin, som er valgt til Verkhovna Rada fra Selvhjelpspartiet.

Opprettelsen av en konkurrerende generalstab betyr jo å utfordre ikke bare opprørerne, men også Kiev-juntaen. Det har lenge gått rykter om et militærkupp mot Porosjenko. En uanhengig fascistisk kommando vil dessuten øke faren for fortsatt krig, uansett hva slags våpenhvile Porosjenko går med på.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.