Podemos håper å gjøre en SYRIZA

0

Det spanske venstreorienterte partiet Podemos («Vi kan!») ble notert i spanske meningsmålinger første gang i august 2014 med en oppslutning på ca. 10%. I januar er partiet notert til 28,2% og er landets største parti. Det er valg i 2015 og Podemos drømmer om å «gjøre en SYRIZA». (Programmet til partiet er her.)

podemos 2015

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMadrid: Massemønstring mot nedskjæringspolitikken
Neste artikkelStorbritannia oppretter en militæravdeling av Facebook Warriors
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).