Madrid: Massemønstring mot nedskjæringspolitikken

0

Inspirert av valget i Hellas mobiliserte det spanske partiet Podemos 31.01.2014 sine tilhengere til massemønstring mot nedskjæringspolitikken. Demonstrasjonen fylte Puerta del Sol i det sentrale Madrid og gatene hele veien opp til Gran via og videre til plassen foran Prado-museet. I følge arrangørene deltok 300.000 mennesker. Avisa El País har prøvd å gjøre en nøyaktigere beregning og har kommet til at det var 153.233 (!) – Mange var det i alle fall.

Podemos kalte demonstrasjonen La Marcha del Cambio – Marsjen for forandring, men ut over det skriver El País at det ikke ble framført noen konkrete paroler eller krav.

podemos madrid

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelsteigan.no har økt 690% på 13 måneder
Neste artikkelPodemos håper å gjøre en SYRIZA
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).