Madrid: Massemønstring mot nedskjæringspolitikken

0

Inspirert av valget i Hellas mobiliserte det spanske partiet Podemos 31.01.2014 sine tilhengere til massemønstring mot nedskjæringspolitikken. Demonstrasjonen fylte Puerta del Sol i det sentrale Madrid og gatene hele veien opp til Gran via og videre til plassen foran Prado-museet. I følge arrangørene deltok 300.000 mennesker. Avisa El País har prøvd å gjøre en nøyaktigere beregning og har kommet til at det var 153.233 (!) – Mange var det i alle fall.

Podemos kalte demonstrasjonen La Marcha del Cambio – Marsjen for forandring, men ut over det skriver El País at det ikke ble framført noen konkrete paroler eller krav.

podemos madrid

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelsteigan.no har økt 690% på 13 måneder
Neste artikkelPodemos håper å gjøre en SYRIZA
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).