Obama failed his coup in Venezuela

0

Thierry Meyssan skiver på Voltairenet at USAs planlagte kuppforsøk i Venezuela har slått feil:

Once again, the Obama administration has tried to force the change of a political regime that resists it. On February 12, an Academi (formerly Blackwater) plane disguised as an aircraft of the Venezuelan army was supposed to bomb the presidential palace and kill President Nicolas Maduro. The plotters had planned to place former MP María Corina Machado in power and have her immediately acclaimed by former Latin American presidents.

Jeg skrev om forspillet til dette i mai i 2014, her.

USA og amerikanskstøttede organisasjoner har lenge drevet en internasjonal kampanje mot Venezuela, Hugo Chavez og nå hans etterfølger Nicolás Maduro. Det som går igjen i kampanjen er at Venezuela angivelig er et diktatur, at regjeringa undertrykker folket, at økonomien er elendig og at ulikheten mellom rik og fattig er stor og økende. Disse påstandene blir gjengitt av mer eller mindre liberale skribenter, som for eksempel Jon Lee Anderson i The New Yorker.

Her hjemme er det blant annet Minerva som har ført an i kampanjen mot Venezuela. Tidsskriftet, som ikke en gang har klart å ta avstand fra statskuppet i Ukraina og de åpenbare fascistiske kreftene i landet, har derimot brukt ordet diktatur regelmessig om Venezuela. Men Minerva gjør bare det de politiske ledestjernene deres i USA gjør. Minerva er ubetydelig i denne sammenhengen. Det er CIA og State Department som leder denne kampanjen.

I artikkelen Venezuela, et kupp i sann tid viser jeg til Eva Golinger, som også skriver om dette.

Thierry skriver videre på Voltairenet:

President Obama had given a warning. In his new doctrine of Defence (National Security Strategy), he wrote: «We stand with citizens whose full exercise of democracy is in danger, as the Venezuelans.» Yet, Venezuela is, since the adoption of the 1999 constitution, one of the most democratic countries in the world. This sentence presaged the worst to prevent it from continuing its path to independence and wealth redistribution.

It was on February 6, 2015. Washington was finishing developing the plan for the overthrow of the democratic institutions of Venezuela. The coup was planned for February 12.

Les hele artikkelen her.

I følge president Maduro hadde kuppmakerne planlagt å bombardere Caracas fra fly.

Se plansje.

 

Forrige artikkelDe facto-allianse mellom Israel og Saudi Arabia
Neste artikkelUkraina: opprørske gruvearbeidere blir sendt til fronten
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).