Obama failed his coup in Venezuela

0

Thierry Meyssan skiver på Voltairenet at USAs planlagte kuppforsøk i Venezuela har slått feil:

Once again, the Obama administration has tried to force the change of a political regime that resists it. On February 12, an Academi (formerly Blackwater) plane disguised as an aircraft of the Venezuelan army was supposed to bomb the presidential palace and kill President Nicolas Maduro. The plotters had planned to place former MP María Corina Machado in power and have her immediately acclaimed by former Latin American presidents.

Jeg skrev om forspillet til dette i mai i 2014, her.

USA og amerikanskstøttede organisasjoner har lenge drevet en internasjonal kampanje mot Venezuela, Hugo Chavez og nå hans etterfølger Nicolás Maduro. Det som går igjen i kampanjen er at Venezuela angivelig er et diktatur, at regjeringa undertrykker folket, at økonomien er elendig og at ulikheten mellom rik og fattig er stor og økende. Disse påstandene blir gjengitt av mer eller mindre liberale skribenter, som for eksempel Jon Lee Anderson i The New Yorker.

Her hjemme er det blant annet Minerva som har ført an i kampanjen mot Venezuela. Tidsskriftet, som ikke en gang har klart å ta avstand fra statskuppet i Ukraina og de åpenbare fascistiske kreftene i landet, har derimot brukt ordet diktatur regelmessig om Venezuela. Men Minerva gjør bare det de politiske ledestjernene deres i USA gjør. Minerva er ubetydelig i denne sammenhengen. Det er CIA og State Department som leder denne kampanjen.

I artikkelen Venezuela, et kupp i sann tid viser jeg til Eva Golinger, som også skriver om dette.

Thierry skriver videre på Voltairenet:

President Obama had given a warning. In his new doctrine of Defence (National Security Strategy), he wrote: «We stand with citizens whose full exercise of democracy is in danger, as the Venezuelans.» Yet, Venezuela is, since the adoption of the 1999 constitution, one of the most democratic countries in the world. This sentence presaged the worst to prevent it from continuing its path to independence and wealth redistribution.

It was on February 6, 2015. Washington was finishing developing the plan for the overthrow of the democratic institutions of Venezuela. The coup was planned for February 12.

Les hele artikkelen her.

I følge president Maduro hadde kuppmakerne planlagt å bombardere Caracas fra fly.

Se plansje.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.