De facto-allianse mellom Israel og Saudi Arabia

4

Den kjente journalisten Robert Parry skriver at Saudi Arabia skal ha gitt Israel garantier om at de skal få fly over saudiarabisk territorium hvis de skal bombe Iran. Saudis Said to Aid Israeli Plan to Bomb Iran.

According to an Israeli media report, Saudi Arabia has agreed to let Israeli warplanes fly over Saudi territory to save fuel while attacking Iranian nuclear sites, the latest indication of how the two former enemies have developed a behind-the-scenes alliance that is reshaping geopolitics in the Middle East.

“The Saudi authorities are completely coordinated with Israel on all matters related to Iran,” a European official in Brussels told Israel’s Channel 2 in a report broadcast on Tuesday and described in other Israeli media outlets.

Parry nevner også at det saudiarabiske kongehuset har støttet og støtter islamske terrorister, slik jeg skrev om i artikkelen – Det saudiarabiske kongehuset sponser al-Qaida.

Han viser også til at Saudi Arabia og Israel er på linje i krigen mot Assad i Syria. Parry viser til Israels tidligere ambassadør i USA, Michael Oren:

In June 2014, speaking as a former ambassador at an Aspen Institute conference, Oren expanded on his position, saying Israel would even prefer a victory by the brutal Islamic State over continuation of the Iranian-backed Assad in Syria. “From Israel’s perspective, if there’s got to be an evil that’s got to prevail, let the Sunni evil prevail,” Oren said.

Parry viser også til Israels de facto støtte til den islamistiske al-Nusra-fronten i Syria:

That hostility toward Assad’s regime has taken a tactical form with Israeli forces launching attacks inside Syria that benefit Nusra Front. For instance, on Jan. 18, 2015, Israel attacked Lebanese-Iranian advisers assisting Assad’s government in Syria, killing several members of Hezbollah and an Iranian general. These military advisers were engaged in operations against Nusra Front.

Meanwhile, Israel has refrained from attacking Nusra militants who have seized Syrian territory near the Israeli-occupied Golan Heights. One source familiar with U.S. intelligence information on Syria told me that Israel has a “non-aggression pact” with Nusra forces, who have even received medical treatment at Israeli hospitals.

Les resten av artikkelen her.

I Israel er ikke alliansen med Saudi Arabia noen hemmelighet. Den er et faktum som også diskuteres i pressa, slik som denne artikkelen i Jerusalem Post: Understanding the Israeli-Egyptian-Saudi alliance.

I følge Davis Hearst i The Huffington Post møtes israelske og saudiarabiske etterretningsfolk regelmessig for å samkjøre informasjon, og han hevder også at Israels angrep på Gaza var klarert med det saudiarabiske kongehuset.

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

 1. Israel med USA som bandhund har i hvert fall siden 1989 truet Iran med militære angrep. Det er bare å slå opp på eksempelvis globalresearch.ca og søke arkivet med «threats against iran» for å få litt oversikt. 

  «Det er ikke er mer enn halvannet år siden det var snakk om et mulig amerikansk og israelsk militært angrep mot Irans atomanlegg, noe som i verste fall kunne ha sendt hele regionen ut i kaos «
  http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Ingen-trampeklapp-etter-historisk-avtale-7384673.html

  «Forsvarsministeren sa også at USA etter hans vurdering ikke kommer til å foreta seg noe i forbindelse med Irans påståtte atomprogram, og skal ha hintet kraftig til at Israel derfor må foreta seg noe.
  – Vi mente at den som bør lede en innsats mot Iran bør være USA, men USA startet på et tidspunkt å forhandle med dem, sa Ya’alon. «
  http://www.dagbladet.no/2014/03/19/nyheter/utenriks/usa/israel/iran/32379521/

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/–Saudi-Arabia-kan-raskt-skaffe-seg-atomvapen-7367649.html

 2. Slik jeg har forstått det så Saudi-Arabia på den siste Gaza-krigen som en test for om de skulle erstatte USA med Israel som sin nye militære beskytter.

  Slik det ser ut besto Israel testen med glans.

  Det har vel etter Gaza-krigen også vært foretatt noen likvideringer av sjia-muslimske ledere av Israel, som ikke kan sies å tjene Israels sak, snarere tvert imot. Trolig har disse likvideringene vært foretatt etter ønske eller ordre fra det saudiske kongehuset.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.