steigan.no har økt 690% på 13 måneder

0

Siden jeg nylanserte denne bloggen i et elektronisk tidsskriftformat i januar 2014 har antall nedlastinger av artikler per måned økt fra 15.000 til 118.500, en økning på 690%. Dette har skjedd uten noen som helst form for økonomisk støtte eller organisatorisk apparat i ryggen.

bloggen 13 måneder

Jeg er svært takknemlig overfor alle som viser så stor interesse og som deler artiklene mine med venner og kjente i sosiale medier. Takk også til dyktige gjesteskribenter.

Det har krevd hardt arbeid å komme dit bloggen er nå, for det krever at jeg skriver hele tida, at jeg er etterrettelig og aktuell. Jeg er ingen synser, jeg driver med graving og analyse. Du vil alltid finne referanser til kilder som underbygger det jeg skriver, slik at du både kan sjekke grunnlaget og gå videre med studier på egen hånd. Hvis du vil, kan du bruke denne bloggen som oppslagsverk, for den er fullt søkbar og stappfull av kilder. Jeg må lese masse og sjekke kilder opp mot andre kilder for å få dette til. Det tar tid, men det er lærerikt og spennende.

Hvorfor gjør jeg dette? Jeg tjener jo ikke fem øre på dette arbeidet, tvert om så koster det meg en god del å drive bloggen. Hvorfor gjør jeg det da? Fordi jeg mener å se at vi står foran kriser som er alvorligere enn noen i min generasjon har stått overfor noen gang – ja, kriser som menneskeheten aldri har stått overfor før. Dette blir i svært liten grad forstått eller diskutert i andre medier. Jeg utga boka Sammenbruddet i 2011. Den tok opp svært mange av de krisene vi nå ser utvikle seg, men den ble stort sett oversett eller bagatellisert i den offentlige debatten. Snart fire år etterpå vil jeg hevde at alle de tendensene jeg tok opp der har vist seg å slå til, og faktisk enda fortere enn jeg hadde trodd. Verden balanserer på kanten av storkrig og på kanten av økonomisk og økologisk kollaps.

Den første forutsetninga for å kunne gjøre noe, er å forstå hva som skjer. Det er målet med denne bloggen. Jeg prøver sjøl å få enda større innsikt i de mekanismene som er i virksomhet, og jeg ønsker å dele denne innsikten med så mange jeg kan.

Det er ikke lett å trenge gjennom det tjukke teppet av uvesentlighet, forvrengning og direkte usannhet som spres gjennom de mektigste mediene. Det krever at man bygger opp uavhengige medier som steigan.no og at disse får kritisk masse, altså at de når det punktet der det oppstår en kjedereaksjon som løfter dem opp i offentligheten, slik at det ikke lenger blir mulig å se bort fra dem eller tie dem i hjel.

steigan.no er like ved å oppnå kritisk masse. Men jeg har ikke muskler til å oppnå dette på egen hånd. Det er ikke snakk om at jeg kan klare å opprettholde en sånn utrolig vekst som den bloggen har hatt til nå uten vesentlig støtte fra mine lesere. Jeg tror det til og med skal holde hardt å konsolidere det nivået bloggen ligger på i dag. Ca. 120.000 nedlastinger i måneden, det ville jo ha blitt nesten 1,5 millioner i året. Det ville ha vært tilstrekkelig til å begynne å sette dagsorden nå og da. En dobling derfra ville begynne å få ting til å skje.

Jeg vil ha bruk for hjelp fra alle som synes dette arbeidet er viktig for å få det til. For å si som Herman Wildenvey: Dette vil ergre de store – men enkelte små vil det more!

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelLibya var «Hillarys krig»
Neste artikkelMadrid: Massemønstring mot nedskjæringspolitikken
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).