Hillary Clinton kjempet hardt mot å regne Boko Haram som terrorister

0

I sin tid som utenriksminister i USA kjempet Hillary Clinton hardt mot at jihadistgruppa Boko Haram skulle regnes som terrorister. Det var The Daily Beast som skrev dette 05.07.2014.

Selv etter at Boko Haram hadde bombet FN-hovedkvarteret i Abuja nektet State Department under Hillary Clintins ledelse å sette gruppa på lista over terroristorganisasjoner.

FN-hovedkvarteret i Abuja i Nigeria ble bombet med en bilbombe 26.08.2011 og minst 21 mennesker ble drept og 60 såret. En talsmann for Boko Haram tok seinere ansvaret for bombeaksjonen på vegne av organisasjonen. Bomben drepte altså flere enn Breiviks bombe i Oslo. Både FBI, CIA og en rekke politikere oppfordret Clinton til å sette Boko Haram på terrorlista, men likevel nektet hun og departementet hennes å gjøre det.

Argumentet deres var at dette var en lokal sak som ikke berørte USAs sikkerhetsinteresser. Andre var redde for at Boko Haram ville få økt prestisje ved å bli satt på terrorlista.

Først i 2013, etter en serie nye bombeangrep, satte State Department, nå under John Kerry, gruppa på terrorlista. Kommentatorer sier at det ikke er sikkert at det hadde hatt så mye praktisk betydning om Boko Haram hadde blitt satt på terrorlista.

Det som i hvert fall står klart er at i mellomtida har Boko Haram vokst seg større og sterkere og de er nå i stand til å kontrollere store deler av det nordøstre Nigeria.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.