Har Ukraina skapt et monster det ikke kan kontrollere?

3
Azov-brigaden under SS-runen wolfsangel

Amanda Taub skriver i Vox at Ukraina har om lag tretti forskjellige militser som opererer mer eller imndre uavhengig av den ukrainske overkommandoen og den politiske ledelsen i Kiev. Og hun spør: Har Ukraina skapt et monster det ikke kan kontrollere?

There are estimated to be about 30 volunteer, pro-Ukraine militia groups operating in eastern Ukraine. And while they collectively field thousands of fighters, their exact numbers are uncertain. Some, like the right-wing Azov Battalion, grew out of pre-existing groups that militarized when the conflict broke out in eastern Ukraine in 2014. Others, such as the oligarch-funded Dnipro Battalion, were created more recently.

The militias are allies of Ukraine’s central government, and most coordinate with it, but they are not under its full control. The Azov Battalion, for instance, answers to the Ministry of the Interior, and receives considerable government support. By contrast, the unaffiliated Right Sector operates independently, and has refused to even register with the government.

As the conflict has gone on, these groups have proliferated and grown more powerful, making them useful in Ukraine’s war effort, but also more of a long-term threat to the country and its government. Although most of the groups nominally report to either the Ministry of the Interior or the Ministry of Defense, that can break down on the battlefield. Steven Pifer of the Brookings Institution told me he found that military commanders on the front line cannot rely on the militias to follow orders. That is a worrying sign that the government does not have full control over the volunteer militias now, and that they could grow more independent in the future.

Les resten av artikkelen her.

Dette forsterkes av at 17 av militsene nå har skapt sin egen overkommando som ikke tar ordre fre den ukrainske generalstaben, noe som i prinsipet kan være et forvarsel om et kommende forsøk på militærkupp.

Ukrainas ambassadør om nazigruppene

I et tysk TV-intervju 15.02.2015 med Günther Jauch forsvarte Ukrainas ambassadør i Berlin, Andrij Melnyk, at fascistiske og nazistiske grupper kjemper militært for Ukraina. Han sa til og med at «uten disse gruppene hadde vi ikke vært i stand til å kjempe». Han sa også at disse gruppene blir ledet og kontrollert av Kiev. Dette er i seg sjøl en sterk uttalelse; altså at nazigrupper står under ledelse av den ukrainske overkommandoen og kjemper på dens vegne. Men når han fortsetter med å forsikre om at disse gruppene står under hærledelsens kommando og at de derfor ikke kan opptre på egen hånd. De høyreekstreme militsene har jo nettopp erklært at de ikke lystrer generalstaben, men har opprettet sin egen militære ledelse.

I intervjuet påstår Melnyk at det ikke finnes høyreekstreme grupper i parlamentet i Kiev. Dette har jeg drøftet tidligere, og påvist at det både i parlamentet, i Jatsenjuks parti og i regjeringa finnes betydelige innslag av fascister.

Se intervjuet her.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

 1. USA -Imperiet står bak statskuppet i Ukraina og organiserer utviklingen i samsvar med sin imperialistiske kaosdoktrine. Imperiet angriper land etter land Det skaper kaos og borgerkrig som påskudd for å gå inn og etablere sine militærbaser i landet. Kaoset sikrer at ingen myndighet eller media kan kontrollere hva Imperiet foretar seg i landet og ingen kan utfordre det militært. Slik kan Imperiet i ro og mak plyndre landet for ressurser og basene danner utgangspunt for overfall på neste land. http://www.globalresearch.ca/the-logic-of-the-us-imperial-security-state/5432786

 2. «Monsteret» kan nok kontrolleres hvis myndighetene vil. Så lenge «fascister» og rød sektor tjener bestemte interesser, så må en regne med at de får holde på.

  Men det er interessant hva de skriver på sin blogg http://ukrainiancrusade.blogspot.no:

  A few days ago we marked six months since the day when Andriy «Orestes» Kozyubchyk, the founder of the «Right Sector», «Trident them. Stepan Bandera» officer, passed into eternity.

  Andriy was a remarkable person, a faithful brother, authoritative representative of the nationalist movement, deeply religious Christian, in his heart has always lived the ideals of the Middle Ages, true European ideals. He lived a life of wandering knight-revolutionary.

  Friend «Orestes» was the initiator of «Right Sector» creation as the confederation of ukrainian far-right nationalist youth, and create the name of the organisation of «Right Sector» together with the friend «Faust.»

  He was in love with weapon. Only the God knows how many Yanukovych’s dogs he sent to hell during 18-20 February. And in general, how many villains he has punished during the life.

  Rest in peace Brother! We hope you will take your place in the Army of Heavens. And Your legendary Name will serve for Ukraine, as a guide for the younger generation of nationalist youth!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.