Enda mer splittelse i USAs elite om Ukraina

2

Jeg har tidligere vist at det er en klar splittelse i USAs elite om Ukraina. Jeg har pekt på at National Interest, som jo i høyeste grad tilhører makteliten har markert at de er lei av fascistene i Kiev.

Jeg har vist at det er sterke motsetninger i Brookings Institution, som er en av utgiverne av rapporten som krever væpning av Ukraina. Jeremy Sapiro gå i rette med rapporten på sine nettsider. I bloggen Why Arming the Ukrainians is a Bad Idea .

Nå går også

The United States is on a dangerous trajectory in its relations with Russia, a nuclear superpower that believes itself to be under direct threat. Several former U.S. officials and top think-tank experts released a report calling on the West to provide military support to Ukraine. (Two of them, our colleagues at the Brookings Institution, expanded on the report a week ago on this page [“Ukraine needs the West’s help now”].) The logic of sending weapons to Ukraine seems straightforward and is the same as the logic for economic sanctions: to change Vladi­mir Putin’s “calculus.” Increasing the Ukrainian army’s fighting capacity, the thinking goes, would allow it to kill more rebels and Russian soldiers, generating a backlash in Russia and ultimately forcing the Russian president to the negotiating table.

We strongly disagree. …

We also must consider the effect that arming Ukraine would have on our European allies. The report has created an uproar in Berlin and other European capitals, stoking concern that the Obama administration will take steps others are not ready for. If Putin concludes that transatlantic unity can be shattered, with the United States facing the possibility of going it alone in Ukraine, why would he change course?

Andre kommentatorer sier at de som står bak rapporten om væpning, altså miljøet rundt Chicago Council on Global Affairs, Atlantic Council (som blant annet sponses av Norge) og Brookings Institution, er kretser som tar mål av seg til å bli en del av Hillary Clintons team hvis hun blir valgt til USAs neste president. Så da vet vi hva vi har i vente fra den kanten.

 

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. «er kretser som tar mål av seg til å bli en del av Hillary Clintons team hvis hun blir valgt til USAs neste president. Så da vet vi hva vi har i vente fra den kanten.»

    Og vi/Norge er jo også en del av denne «kretsen» når vi lar våre arbeidskrefter produsere våpen fordi det er «lønnsomt » , -og vi må jo sikre våre «arbeid»splasser.(!)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.