Enda mer splittelse i USAs elite om Ukraina

0

Jeg har tidligere vist at det er en klar splittelse i USAs elite om Ukraina. Jeg har pekt på at National Interest, som jo i høyeste grad tilhører makteliten har markert at de er lei av fascistene i Kiev.

Jeg har vist at det er sterke motsetninger i Brookings Institution, som er en av utgiverne av rapporten som krever væpning av Ukraina. Jeremy Sapiro gå i rette med rapporten på sine nettsider. I bloggen Why Arming the Ukrainians is a Bad Idea .

Nå går også

The United States is on a dangerous trajectory in its relations with Russia, a nuclear superpower that believes itself to be under direct threat. Several former U.S. officials and top think-tank experts released a report calling on the West to provide military support to Ukraine. (Two of them, our colleagues at the Brookings Institution, expanded on the report a week ago on this page [“Ukraine needs the West’s help now”].) The logic of sending weapons to Ukraine seems straightforward and is the same as the logic for economic sanctions: to change Vladi­mir Putin’s “calculus.” Increasing the Ukrainian army’s fighting capacity, the thinking goes, would allow it to kill more rebels and Russian soldiers, generating a backlash in Russia and ultimately forcing the Russian president to the negotiating table.

We strongly disagree. …

We also must consider the effect that arming Ukraine would have on our European allies. The report has created an uproar in Berlin and other European capitals, stoking concern that the Obama administration will take steps others are not ready for. If Putin concludes that transatlantic unity can be shattered, with the United States facing the possibility of going it alone in Ukraine, why would he change course?

Andre kommentatorer sier at de som står bak rapporten om væpning, altså miljøet rundt Chicago Council on Global Affairs, Atlantic Council (som blant annet sponses av Norge) og Brookings Institution, er kretser som tar mål av seg til å bli en del av Hillary Clintons team hvis hun blir valgt til USAs neste president. Så da vet vi hva vi har i vente fra den kanten.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMerkel prøver å hindre vestlig krigsinnsats i Ukraina
Neste artikkelGreenspan: – Hellas kommer til å forlate euroen, eurosonen kan ikke fortsette som nå
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).