– Det saudiske kongehuset sponser al-Qaida

0

New York Times gjengir et oppsiktsvekkende vitnemål fra al-Qaida-terroristen Zacarias Moussaoui. Vitnemålet knytter kongehuset i Saudi Arabia både til 11/9 2001 og til andre av al-Qaidas terrorhandlinger og -planer:

In highly unusual testimony inside the federal supermax prison, a former operative for Al Qaeda has described prominent members of Saudi Arabia’s royal family as major donors to the terrorist network in the late 1990s and claimed that he discussed a plan to shoot down Air Force One (presidentflyet) with a Stinger missile with a staff member at the Saudi Embassy in Washington.

Det er en kjent sak at de fleste av 11/9-terroristene (15 av 18) var fra Saudi Arabia og at Osama bin Laden tilhørte den rike og mektige bin Laden-familien i Saudi Arabia. Men både fra USAs side og fra Saudi Arabias side har det vært gjort mye for å legge et røykteppe over oljediktaturets rolle overfor al-Qaida. I USA har myndighetene hemmeligstemplet 28 sider av den offisielle 11/9-rapporten, sider som angivelig skal dreie seg om Saudi Arabia.

Derfor er det nokså spesielt at Moussaoui nå kommer med disse opplysningene, og enda mer spesielt at de trykkes i New York Times. Saudi Arabia har naturligvis vært raskt ute og stemplet mannen som sinnsforvirret. Og det må de jo si. Men de tidligere senatorene Bob Graham fra Florida og Bob Kerrey fra Nebraska er overbeviste om at Saudi Arabia spilte en rolle i 11/9-terroren:

“I am convinced that there was a direct line between at least some of the terrorists who carried out the Sept. 11 attacks and the government of Saudi Arabia,” wrote Mr. Graham, who has long demanded the release of 28 pages of the congressional report on the attacks that explore Saudi connections and remain classified.

Hvis ikke New York Times skjerper seg, blir avisa snart hengt ut som konspirasjonsteoretiker.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelOljekrigen – konspirasjonsteorien som viste seg å være sann
Neste artikkelHvem står bak Boko Haram?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).