– Det saudiske kongehuset sponser al-Qaida

10

New York Times gjengir et oppsiktsvekkende vitnemål fra al-Qaida-terroristen Zacarias Moussaoui. Vitnemålet knytter kongehuset i Saudi Arabia både til 11/9 2001 og til andre av al-Qaidas terrorhandlinger og -planer:

In highly unusual testimony inside the federal supermax prison, a former operative for Al Qaeda has described prominent members of Saudi Arabia’s royal family as major donors to the terrorist network in the late 1990s and claimed that he discussed a plan to shoot down Air Force One (presidentflyet) with a Stinger missile with a staff member at the Saudi Embassy in Washington.

Det er en kjent sak at de fleste av 11/9-terroristene (15 av 18) var fra Saudi Arabia og at Osama bin Laden tilhørte den rike og mektige bin Laden-familien i Saudi Arabia. Men både fra USAs side og fra Saudi Arabias side har det vært gjort mye for å legge et røykteppe over oljediktaturets rolle overfor al-Qaida. I USA har myndighetene hemmeligstemplet 28 sider av den offisielle 11/9-rapporten, sider som angivelig skal dreie seg om Saudi Arabia.

Derfor er det nokså spesielt at Moussaoui nå kommer med disse opplysningene, og enda mer spesielt at de trykkes i New York Times. Saudi Arabia har naturligvis vært raskt ute og stemplet mannen som sinnsforvirret. Og det må de jo si. Men de tidligere senatorene Bob Graham fra Florida og Bob Kerrey fra Nebraska er overbeviste om at Saudi Arabia spilte en rolle i 11/9-terroren:

“I am convinced that there was a direct line between at least some of the terrorists who carried out the Sept. 11 attacks and the government of Saudi Arabia,” wrote Mr. Graham, who has long demanded the release of 28 pages of the congressional report on the attacks that explore Saudi connections and remain classified.

Hvis ikke New York Times skjerper seg, blir avisa snart hengt ut som konspirasjonsteoretiker.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. Tenker vel at oljeprisreduksjonen som Saudi Arabia har sørget for nå koster for mye for flaggskipet til Obama administrasjonen – fracking industrien.
  Da er det vel på tide for USA å vise frem noen kort og minne om at man har flere. Til dette brukes State Departments halv offisielle organ – New York Times.
  USA har jo invadert – eller på annen måte straffet – på mye svakere grunnlag enn dette.
  At Saudi Arabia også er skarp motstander av USAs nyorientering i forhold til Iran og Syria forsterker behovet om å vise pekefingeren.
  Om hypotesen over holder er vel USAs neste skritt å «true» gjennom sosiale medier…….
  Og at oljeprisen øker betraktelig i månedene som kommer

 2. Myten om at Osama Bin Laden stod bak 11. september, står fremdeles sterkt mange steder. Dette er enda et forsøk på å opprettholde den. Anbefaler denne boken: 9/11 Synthetic Terror: Made in USA:

  The authoritative work on 9/11 and state-sponsored false-flag terrorism. 9/11 Synthetic Terror is the only book to present a working model for the event – a network of moles, patsies, paramilitary pros, privatized intelligence assets and corrupt media corporations. We see how this enormous provocation was successfully executed and exploited as war propaganda.
  This new, fifth edition reveals a whole new dimension of explosive facts for the first time: the enormous array of drills in which the US defense apparatus rehearsed every aspect of the 9/11 operation. Author Webster Tarpley presents the corpus of 9/11 research – such as the controlled demolition of the three WTC towers – from the perspective of a veteran intelligence expert and historian. The exploit is placed in the geopolitical context of oligarchy and imperialism – in the tradition of precedents such as the Gunpowder Plot, the USS Maine, the Strategy of Tension, and other historically decisive state-sponsored terror subterfuges.
  http://www.amazon.com/11-Synthetic-Terror-Made-USA/dp/1615771115/ref=sr_1_7?ie=UTF8&qid=1423059448&sr=8-7&keywords=tarpley+webster

 3. Kanskje på tide å gi en unnskyldning til som synes det var noe underlig ved hele 9/11-hendelsen og (den manglende) etterforskningen. En hendelse som passet godt inn i (den nok forutbestemte) invasjonen i både Irak og Afghanistan.
  Så er det nok heller ikke kun benyttet kun fly i dette nedrivingsarbeidet/»terrorangrepet», men også sprengstoff, som konspirasjonsteoretikere(«») har hevdet.

  Det er nok ikke bare i Saudi Arabia man rir på kameler. Dette dyret brukes nok av både USA og Israel når det er nyttig.

 4. Prins Al-Waleed bin Talal var og er den største individuelle aksjonær i CitiGroup, en gang verdens største bank. Å ha trygge ‘sleepingpartners’ som eiere må være altoverveiende for CitiGroups ledelse. Like etter at Oljefondet og Al-Waleed bin Talal kjøpte sine enorme aksjeposter i CitiGroup – stupte aksjeverdien til en tiendedel. Oljefondet truet med rettsak. Som løp ut i sanden. Al-Waleed bin Talal har nok bare ‘bitt i seg nederlaget og tapet’. Amerikanerne behandler Saudi-Arabias rike som – barn….

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.