Pakistansk avis: – USA støtter rekruttering til IS i Pakistan

0

Den pakistanske avisa The Express Tribune, som er partner med New York Times, skriver i en artikkel 28.01.2015 at pakistansk politi har arrestert en kommandant for Den islamske staten i Pakistan med navn Yousaf al Salafi, som under avhør har tilstått at han har mottatt penger fra USA for å rekruttere til IS.

Pakistanske sikkerhetsmyndigheter sa 22. januar at de hadde arrestert al Salafi og to av hans medarbeiere under et raid i Lahore. Andre kilder sier at han ble arrestert allerede i desember 2014.

Under forhørene har al Salafi avslørt at han har mottatt penger via USA for å drive sin organisasjon i Pakistan og rekruttere unge mennesker for å slåss for IS i Syria, i følge Daily Express.

al Salafi skal være en pakistansk-syrer som kom til Pakistan via Tyrkia for fem måneder siden. Han skal ha sluppet unna arrest i Tyrkia og kommet til Pakistan for å bygge opp IS der. Avisas kilder sier at pakistanske myndigheter har tatt opp dette med USAs utenriksminister John Kerry under hans besøk i landet.

 

Les også: Det er noe veldig merkelig med IS.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.