Pakistansk avis: – USA støtter rekruttering til IS i Pakistan

0

Den pakistanske avisa The Express Tribune, som er partner med New York Times, skriver i en artikkel 28.01.2015 at pakistansk politi har arrestert en kommandant for Den islamske staten i Pakistan med navn Yousaf al Salafi, som under avhør har tilstått at han har mottatt penger fra USA for å rekruttere til IS.

Pakistanske sikkerhetsmyndigheter sa 22. januar at de hadde arrestert al Salafi og to av hans medarbeiere under et raid i Lahore. Andre kilder sier at han ble arrestert allerede i desember 2014.

Under forhørene har al Salafi avslørt at han har mottatt penger via USA for å drive sin organisasjon i Pakistan og rekruttere unge mennesker for å slåss for IS i Syria, i følge Daily Express.

al Salafi skal være en pakistansk-syrer som kom til Pakistan via Tyrkia for fem måneder siden. Han skal ha sluppet unna arrest i Tyrkia og kommet til Pakistan for å bygge opp IS der. Avisas kilder sier at pakistanske myndigheter har tatt opp dette med USAs utenriksminister John Kerry under hans besøk i landet.

 

Les også: Det er noe veldig merkelig med IS.

 

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNaomi Klein: Message to the UK: the fracking ‘bridge’ is burning!
Neste artikkelEU-kompromiss om sanksjoner mot Russland
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).