Pakistansk avis: – USA støtter rekruttering til IS i Pakistan

3

Den pakistanske avisa The Express Tribune, som er partner med New York Times, skriver i en artikkel 28.01.2015 at pakistansk politi har arrestert en kommandant for Den islamske staten i Pakistan med navn Yousaf al Salafi, som under avhør har tilstått at han har mottatt penger fra USA for å rekruttere til IS.

Pakistanske sikkerhetsmyndigheter sa 22. januar at de hadde arrestert al Salafi og to av hans medarbeiere under et raid i Lahore. Andre kilder sier at han ble arrestert allerede i desember 2014.

Under forhørene har al Salafi avslørt at han har mottatt penger via USA for å drive sin organisasjon i Pakistan og rekruttere unge mennesker for å slåss for IS i Syria, i følge Daily Express.

al Salafi skal være en pakistansk-syrer som kom til Pakistan via Tyrkia for fem måneder siden. Han skal ha sluppet unna arrest i Tyrkia og kommet til Pakistan for å bygge opp IS der. Avisas kilder sier at pakistanske myndigheter har tatt opp dette med USAs utenriksminister John Kerry under hans besøk i landet.

 

Les også: Det er noe veldig merkelig med IS.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

  1. Dette er sikkert bare konspirasjonsteorier. – Det er ihvertfall ikke dette våre regjeringer sier, og agerer ut fra.

  2. En annen «pussig» ting med tilsynelatende uovervinnelige IS — i tillegg til det faktum at de ser ut til å ha enorme ressurser og at de er vennlige overfor Israel — er at disse påståtte halshuggingsvideoene aldri blir publisert. På 00-tallet pleide ekstremister i Irak å publisere halshuggingene de foretok. Det er lett å finne noen slike filmer. (Søk f.eks. etter «the beheading of Eugene Armstrong» hvis du vil se en virkelig grusom en.) Disse filmene fikk ikke på langt nær så stor publisitet som de påståtte halshuggingene til IS, som tydeligvis aldri blir filmet, av en eller annen grunn. (Men som får enormt mye pressedekning.)

    Man kan jo kanskje spørre seg hvem som tjener på økt animositet mellom Vesten og islam.

    Forresten: Kommentarlisten, den som var på høyresiden av bloggen, er borte nå.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.