Utenriksministrene i EU møttes 29. januar 2015 og ble enige om å opprettholde sanksjonene mot Russland. Den nye greske regjeringa til SYRIZA hadde signalisert på forhånd at den ønsker å avvikle sanksjonenen. På den andre sida sto Polen og enkelte andre land som ønsket å utvide sanksjonene. SYRIZA ble nødt til å bøye av, i følge EU-observer og andre medier, slik at det ble et konsensusvedtak i EU.
Det Hellas mente de likevel oppnådde var to ting: å fjerne en passus med politisk og moralsk fordømmelse av Russland og å hindre at sanksjonene skulle utvides til å gjelde et år. Nå blir det seks måneder. Det er KeepTalkingGreece som melder dette.
Utenriksminister Nikos Kotzias, som har vært en klar kritiker av EUs sanksjonregime, forsvarte sin stemmegivning med at dette ikke var nye sanksjoner, men bare fortsettelse av de gamle.
Rapportene sier at noen utenriksministere under møtet prøvde å knytte gjeldsproblemene til Hellas til stemmegivninga i denne saka, noe Hellas skal ha avvist. Også andre EU-land markerte seg som negative til sanksjonene. Det gjaldt først og fremst Østerrike, Italia, Ungarn og Slovakia, men fra før vet man at i alt sju EU-land utenom Hellas ønsker å oppheve sanksjonene.