– Norge i beredskap for NATO og EU

6

– Norge i beredskap for NATO og EU

Fra årsskiftet skal Norge bidra til EUs militære beredskapsstyrke. I tillegg skal Telemark bataljon stå i beredskap for NATOs reaksjonsstyrke NRF. Det er abcnyheter.no som skriver dette.

Det første oppdraget varer et halvt år og innebærer at norske soldater blir en del av Nordic Battle Group, som ledes av Sverige. Det viktigste norske bidraget her blir å være eskorte for en logistikkbataljon, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding. I tillegg stiller Norge med tre stabsoffiserer, samt eksperter innen vedlikehold og logistikk, militærpoliti og transport, til sammen rundt 50 personer.

– Norge har lenge støttet EUs forsvars- og sikkerhetspolitikk. EUs innsatsstyrke er et konkret skritt for å forbedre den europeiske evnen til å reagere raskt hvis en krisesituasjon oppstår, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H). Også i 2008 og i 2011 deltok Norge i en nordisk innsatsstyrke. …

– I dagens sikkerhetspolitiske situasjon legger NATO stor vekt på å ha styrker som kan stille der det trengs på kort varsel. Norge vil i år være tungt inne i denne styrken, sier Søreide.

«dagens sikkerhetspolitiske situasjon», det er politikerkode for NATOs aggressive opptrapping mot Russland, der altså Norge skal være den lydigiste tosken i klassen. (Så får kanskej også Søreide en NATO-jobb slik Stoltenberg fikk.)

Hvis det er Russland som er målet for Norges styrker, så er det politisk sett en provokasjon og militært sett reint idioti. Politisk MÅ Russland oppfatte dette som en uvennlig handling. Og om den skulle bli brukt til å angripe Russland ville styrken bli utslettet i første runde. Kanskje styrken like mye er tenkt til å slå ned de opprørene NATO vet vil komme?

KampanjeStøtt oss

6 KOMMENTARER

  1. Norge er jo også en etter landets størrelse stor våpenprodusent og våpeneksportør; og «prøvd ut i skarpe oppdrag» er vel den beste reklamen våpen kan få. Bak den hjernedøde, maktelskende og stormaktsservile svadaen til forsvarsministeren, ligger det helt sikkert også økonomiske interesser. Samfunnet som helhet taper, men noen tjener grove penger på naive politikere.

  2. Med en forsvarsminister som mener seg å være «stolt av Norges krig i Libya» og en utenriksminister som omtaler fascistene i Ukraina som «demokrater» så er det iallefall ingen grunn til å lene seg tilbake og legge beina på bordet. Denne gjengen får meg til å tenke på ei låt-tittel fra 80-tallet: «The Future’s So Bright, I Gotta Wear Shades».

  3. Pål
    Läste en artikel som du länkade till i ett tidigare inlägg från september(kopplat till omnämnandet av NATO:s militära chef Paul «Strangelove»)om det nya amerikanska lagförslaget angående krigsförberedelser mot Ryssland. Där stod det: «Moscow considers the build-up of NATO troops in Europe as part of a hostile policy aimed at placing the alliance’s military resources closer to its borders. Russia’s current military doctrine allows the use of all weapons in its possession, including tactical nuclear weapons, in response to a conventional force attack on Russia.» Stämmer det?

    • Ja, det stemmer. USA/NATO bygger opp mot Russland og Russland sier at de tar forbehold om å svare på et konvensjonelt angrep med taktiske kjernefysiske våpen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.