– Norge i beredskap for NATO og EU

0

– Norge i beredskap for NATO og EU

Fra årsskiftet skal Norge bidra til EUs militære beredskapsstyrke. I tillegg skal Telemark bataljon stå i beredskap for NATOs reaksjonsstyrke NRF. Det er abcnyheter.no som skriver dette.

Det første oppdraget varer et halvt år og innebærer at norske soldater blir en del av Nordic Battle Group, som ledes av Sverige. Det viktigste norske bidraget her blir å være eskorte for en logistikkbataljon, skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding. I tillegg stiller Norge med tre stabsoffiserer, samt eksperter innen vedlikehold og logistikk, militærpoliti og transport, til sammen rundt 50 personer.

– Norge har lenge støttet EUs forsvars- og sikkerhetspolitikk. EUs innsatsstyrke er et konkret skritt for å forbedre den europeiske evnen til å reagere raskt hvis en krisesituasjon oppstår, sier forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H). Også i 2008 og i 2011 deltok Norge i en nordisk innsatsstyrke. …

– I dagens sikkerhetspolitiske situasjon legger NATO stor vekt på å ha styrker som kan stille der det trengs på kort varsel. Norge vil i år være tungt inne i denne styrken, sier Søreide.

«dagens sikkerhetspolitiske situasjon», det er politikerkode for NATOs aggressive opptrapping mot Russland, der altså Norge skal være den lydigiste tosken i klassen. (Så får kanskej også Søreide en NATO-jobb slik Stoltenberg fikk.)

Hvis det er Russland som er målet for Norges styrker, så er det politisk sett en provokasjon og militært sett reint idioti. Politisk MÅ Russland oppfatte dette som en uvennlig handling. Og om den skulle bli brukt til å angripe Russland ville styrken bli utslettet i første runde. Kanskje styrken like mye er tenkt til å slå ned de opprørene NATO vet vil komme?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.