Gladnytt om Norges flygende milliardkalkun

0

Gladnytt om Norges flygende milliardkalkun

Både den rødgrønne og den blå regjeringa har demonstrert sin absolutte underdanighet overfor det militær-industrielle komplekset i USA ved å stille seg i fremste rekke blant kjøperne av skandaleflyet F-35 fra Lockheed Martin. Flyet er designet for den typen internasjonal terrorbombing som Norge deltok så aktivt i over Libya og er nærmest uegnet i et eventuelt forsvar av Norge. Flyprosjektet er det dyreste militærprogrammet noensinne, og fortsatt er det ingen som er i stand til å si hvor mye dette flykjøpet kommer til å koste. NRK Brennpunkt satte søkelyset på dette i en reportasje 16.04.2013. Regjeringa ble mektig irritert over avsløringene og svarte med denne kommentaren. Her kommer det fram at regjeringa nå regner med at den totale kostnaden for Norge vil bli på 62,6 milliarder kroner. Det betyr i så fall nesten 8000 kroner per innbygger i Norge. Og det betyr igjen at Norge er det landet i verden som investerer mest per innbygger i dette prosjektet.

Og nå kommer mer gladnytt om denne flygende kalkunen:

Dave Majumdar skriver i The Daily Beast:

The Pentagon’s newest stealth jet, the nearly $400 billion Joint Strike Fighter, won’t be able to fire its gun during operational missions until 2019, three to four years after it becomes operational.

Even though the Joint Strike Fighter, or F-35, is supposed to join frontline U.S. Marine Corps fighter squadrons next year and Air Force units in 2016, the jet’s software does not yet have the ability to shoot its 25mm cannon. But even when the jet will be able to shoot its gun, the F-35 barely carries enough ammunition to make the weapon useful.

Joint Strike Fighter vil bli registrert i Guiness rekordbok som verdens dyreste flygende kalkun. Og norske politikere fra alle stortingspartier noterer den uslåelige rekorden for mest lettlurte gjeng noensinne.

Forrige artikkel– Norge i beredskap for NATO og EU
Neste artikkelTordenskyer over 2015 (del 1)
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).