Gladnytt om Norges flygende milliardkalkun

11

Gladnytt om Norges flygende milliardkalkun

Både den rødgrønne og den blå regjeringa har demonstrert sin absolutte underdanighet overfor det militær-industrielle komplekset i USA ved å stille seg i fremste rekke blant kjøperne av skandaleflyet F-35 fra Lockheed Martin. Flyet er designet for den typen internasjonal terrorbombing som Norge deltok så aktivt i over Libya og er nærmest uegnet i et eventuelt forsvar av Norge. Flyprosjektet er det dyreste militærprogrammet noensinne, og fortsatt er det ingen som er i stand til å si hvor mye dette flykjøpet kommer til å koste. NRK Brennpunkt satte søkelyset på dette i en reportasje 16.04.2013. Regjeringa ble mektig irritert over avsløringene og svarte med denne kommentaren. Her kommer det fram at regjeringa nå regner med at den totale kostnaden for Norge vil bli på 62,6 milliarder kroner. Det betyr i så fall nesten 8000 kroner per innbygger i Norge. Og det betyr igjen at Norge er det landet i verden som investerer mest per innbygger i dette prosjektet.

Og nå kommer mer gladnytt om denne flygende kalkunen:

Dave Majumdar skriver i The Daily Beast:

The Pentagon’s newest stealth jet, the nearly $400 billion Joint Strike Fighter, won’t be able to fire its gun during operational missions until 2019, three to four years after it becomes operational.

Even though the Joint Strike Fighter, or F-35, is supposed to join frontline U.S. Marine Corps fighter squadrons next year and Air Force units in 2016, the jet’s software does not yet have the ability to shoot its 25mm cannon. But even when the jet will be able to shoot its gun, the F-35 barely carries enough ammunition to make the weapon useful.

Joint Strike Fighter vil bli registrert i Guiness rekordbok som verdens dyreste flygende kalkun. Og norske politikere fra alle stortingspartier noterer den uslåelige rekorden for mest lettlurte gjeng noensinne.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


11 KOMMENTARER

 1. Takk til Steigan for å skrive om denne av styresmaktene så neddyssede skandalen.

  De politikere som var ansvarlige for å inngå denne kjøpskontrakten – et kjøp med en kontrakt der prislappen er åpen og kan økes uten videre av den ene kontraktspart – burde stilles for riksrett.

  I stedet for å velge det svenske alternativet – i en anbudsrunde som svenskene i etterkant helt rett påpekte var avgjort på forhånd – som ville ha gitt oss et eksisterende fly med moderne utstyr, egnet for forsvar av norsk territorium, med svært gode gjenkjøpsavtaler og muligheter for norsk industri, med store muligheter for koordinering med svensk luftvåpen i territorialforsvaret, med rask og billig tilgang til reservedeler og så videre, så velger altså norske politikere dette skandaløse prosjektet der absolutt alle momenter man skulle ta hensyn til (hvorav noen er listet opp over) var negative jamført med alternativet.

  Slik totalt uansvarlig og politikk og total forakt for norske borgeres skattepenger kvalifiserer etter min mening for intet mindre enn riksrett.

  • Du mener Lockheed Martins flygende kalkun? Er det noe som ikke bekymrer russerne så er det dette flyet. Men det burde bekymre oss. Disse milliardene til et ubrukelig fly skal stort sett betales etter at oljeinntektene har tatt slutt, altså over skatteseddelen.

 2. 2019 nevnes bare som et absolutt best case-scenario for når kanonen kan brukes. Fyren i artikkelen antyder at det trolig vil ta lengre tid.

  Men hvor er den norske folkebevegelsen som vil stille de ansvarlige politikerne til ansvar for denne fadesen? Skal det norske folk bare stilltiende godta at vi bruker hundrevis av milliarder på et helt ubrukelig fly — bare for å stimulere økonomien til det amerikanske militærindustrielle komplekset?

  • Norge har jo ikke lenger noen fungerende venstreside og knapt nok noen fredsbevegelse, ellers hadde det jo blitt svære protester mot dette.

   • Ja, men vi fikk ihvertfall en svært kritisk dokumentar (som jeg så) på riksdekkende TV, og det burde være grunnlag for å bygge videre på kritikken som kom fram der. Noen burde starte en folkebevegelse for å prøve å få stilt bestemte politikere til ansvar for denne absurde pengesløsingen. Vi må snarest komme oss ut av JSF-programmet, ut av NATO og inn i en forsvarsallianse med Russland og andre fredelige land som tør å stå opp mot krigshisserne i Washington, som truer verdensfreden.

   • Som du tidligere har skrevet så glimrende om i samband med Kartellpartiet, Steigan, så har ikke Norge noen opposisjon i det hele tatt, den være seg fra venstre eller fra høyre. Konservatisme finnes heller ikke i vårt land – et land der alt er redusert til varierende former for liberalisme, fra rødvinsdrikkende salongradikalere til postmoderne liberalister i Civita og Minerva, disse liksomkonservative som ble analysert på en superb måte av Asle Toje nylig.
    En sann konservativ hadde startet haraball, spesielt i denne saken. Til og med en ellers liberal men i fiskale spørsmål konservativ politiker hadde reist kjerringa om dette.
    Kutte trygder til syke og pleietrengende kan de, redusere pensjoner til det arbeidende folk kan de, men å stoppe et så fiskalt hodeløst foretagende som dette, det gjør de ikke. Enten er det dumhet eller så er det vond vilje. Begge tilfeller forteller oss noe om systemet vi lever under.

    Selv mener jeg at i vår tid er all opposisjon av det gode, til og med den jeg ikke er enig i, siden den frambringer tanker og således stimulerer folk ut av brød og sirkus-mentaliteten som har satt seg så ekstremt fast i Vesten.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.