Krigen på østfronten i gang igjen

0
Bildet skal vise kampsonen i Mariupol

Både regjeringskretser i Kiev og separatistene i Øst-Ukraina melder nå (24.01.2015) om harde kamper på østfronten.

Novorrossia Today melder om at separatistene har gått til angrep på Kiev-regjeringas styrker i havnebyen Mariupol ved Azovhavet. De kaller dette et «fullskala angrep».

Det samme melder den CIA-finansierte nettavisa Kyiv Post. De sier at opprørerne bruker rakettkastere mot byen.

Bloggeren som kaller seg The Saker hevder at separatistene nå har tatt full kontroll over flyplassen ved Donetsk.

Kyiv Post melder at det også er tungt bombardement i nord ved Luhansk.

Den skjøre våpenhvilen er altså over og krigen raser for fullt i Øst-Ukraina. Dette er uten tvil en meget farlig situasjon som fort kan eskalere til en mye større krig. Jeg kommer tilbake med kommentarer seinere.

 

 

Forrige artikkelNår de rike planlegger framtida bør vi skjerpe oss
Neste artikkelHva er det «Super-Mario» gjør?
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).