Hollande trygler om en avslutning av sanksjonene

0

Hollande trygler om en avslutning av sanksjonene

Frankrike, som inntil nylig var EUs nest største økonomi, er i alvorlige økonomiske problemer. Landet har notert seg for en rekordhøy arbeidsløshet og sanksjonene mot Russland gjør bare vondt verre. Frankrike hadde en avtale om å levere to helikopterskip i Mistral-klassen til Russland, men USA har tvunget dem til å utsette, kanskje avblåse leveransen. Det vil koste landet dyrt. Frankrike kan bli nødt til å betale tilbake en milliard euro, eller sannsynligvis mer, og tape leveransen av to båter til.  Landet ønsket ingen sanksjoner mot Russland, men ble tvunget til det av USA.

I et langt intervju med TV-kanalen France Inter trygler nå Frankrikes president François Hollande om at sanksjonene mot Russland må ta slutt.

Hvis Russland har ei krise, så er det ikke nødvendigvis bra for Europa. … Jeg er ikke tilhenger av politikken med å oppnå mål ved å gjøre ting verre. Jeg synes sanksjonene må stoppe nå.

Og han fortsatte:

M. Putin ønsker ikke å annektere det østlige Ukraina. Det er jeg sikker på. Han sa det til meg. Det han ønsker er å fortsatt ha innflytelse. Det M. Putin ønsker er at Ukraina ikke blir medlem av NATO. M. Putins ønske er å ikke ha en hær på Russlands grense.

Så EU-fronten sprekker, slik jeg allerede har meldt. Jeg advarte i mars 2014 om hvor ille EUs planer om økonomisk krig mot Russland var: «Skulle det bli en slik økonomisk krig, så vil det være ille for Russland, men det ville være en katastrofe for EU.«

Nå ser EU-lederne hva slags uføre de har ført sine land ut i. Men legg merke til hvor ynkelig de ter seg! Frankrikes president gir ikke mye inntrykk av «gloire» der han trygler om at dumskapen må ta slutt. Han trygler om det. Han demonstrerer at Frankrike ikke er en sjølstendig stat og at den franske regjeringa bare er et herredsstyre som må be USA om lov til å føre en politikk som ikke skader Frankrike.

Forrige artikkelDet gryr over Bunnefjorden
Neste artikkelKampen om kredittkortmarkedet
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).