Jatsenjuk: – Vi husker all Sovjets aggresjon mot Ukraina og Tyskland

0

Jatsenjuk: – Vi husker all Sovjets aggresjon mot Ukraina og Tyskland 

Ukrainas statsminister, USAs egen «Yats», Arsenij Jatsenjuk, ble intervjuet på tysk TV og prøvde å skape en felles forståelse med tyske seere ved å si:

Vi husker alle den sovjetiske innmarsjen i Ukraina og Tyskland for mer enn seksti år siden.

Ukemagasinet Der Spiegel latterliggjør den ukrainske statsministeren og sier spydig: «Og da de gjorde det trengte de sovjetiske troppene i 1942 vestover. De nølte ikke en gang med å forfølge troppene til den demokratisk valgte rikskansler A. Hitler gjennom ukrainsk territorium.»

Dette er altså Norges allierte i Ukraina. Det er ham Erna Solberg sender 300 millioner norske skattekroner til, en mann som minner om hvor uhyrlig det var at Sovjetunionen knuste nazismen i Ukraina og Tyskland. Og det kan være greit å minne om hvem som har stått bak denne mannen som er så opprørt over sovjetisk aggresjon mot A. Hitler. Jatsenjuk har sin egen stiftelse: Open Ukraine Foundation. Dens partnere er: Victor Pinchuk Foundation (oligark), Chatham House, NATO(!), Black Sea Trust for Regional Cooperation (The German Marshall Fund of USA), International Renaissance Foundation (Soros), National Endowment for Democracy (CIA), Swedbank, Horizon Capital (USAID), Den polske ambassaden i Kiev og US State Department.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelEtter Charlie Hebdo
Neste artikkelBoko Harams jihadister massakrerer 2000 i Nigeria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).