Jatsenjuk: – Vi husker all Sovjets aggresjon mot Ukraina og Tyskland

7

Jatsenjuk: – Vi husker all Sovjets aggresjon mot Ukraina og Tyskland 

Ukrainas statsminister, USAs egen «Yats», Arsenij Jatsenjuk, ble intervjuet på tysk TV og prøvde å skape en felles forståelse med tyske seere ved å si:

Vi husker alle den sovjetiske innmarsjen i Ukraina og Tyskland for mer enn seksti år siden.

Ukemagasinet Der Spiegel latterliggjør den ukrainske statsministeren og sier spydig: «Og da de gjorde det trengte de sovjetiske troppene i 1942 vestover. De nølte ikke en gang med å forfølge troppene til den demokratisk valgte rikskansler A. Hitler gjennom ukrainsk territorium.»

Dette er altså Norges allierte i Ukraina. Det er ham Erna Solberg sender 300 millioner norske skattekroner til, en mann som minner om hvor uhyrlig det var at Sovjetunionen knuste nazismen i Ukraina og Tyskland. Og det kan være greit å minne om hvem som har stått bak denne mannen som er så opprørt over sovjetisk aggresjon mot A. Hitler. Jatsenjuk har sin egen stiftelse: Open Ukraine Foundation. Dens partnere er: Victor Pinchuk Foundation (oligark), Chatham House, NATO(!), Black Sea Trust for Regional Cooperation (The German Marshall Fund of USA), International Renaissance Foundation (Soros), National Endowment for Democracy (CIA), Swedbank, Horizon Capital (USAID), Den polske ambassaden i Kiev og US State Department.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Det skulle ha vært USA som gjorde det samme som Russland gjør nå i Ukraina. Om USA hadde behandlet et hvilket som helst land på samme måte så hadde du ikke sittet stille og akseptert det. Skulle nesten tro at du var medlem i NKP. Nå skal du akseptere at Ukraina vil velge sin fremtid selv?

 2. Det er en svært interessant artikkel i Jerusalem Post som presenterer en analyse av Nathan Sharansky i Jewish Agency, som påpeker at et stort antall jøder har flyttet fra Frankrike, ikke av frykt for muslimene, men av frykt for den voksende europeiske høyresiden. Artikkelen er selvsagt preget av at Israel ikke ser konsekvensene av sin egen politikk overfor muslimene. Men artikkelen er også en refleksjon over at det liberale Europa er på vei bort fra troen på en ikkereligiøs nasjonalstat med styrt pluralisme og demokrati til tro på en autoritær og udemokratisk forvaltning der det ekstreme høyre altså får en rolle. Jeg aner plutokratiet/oligarkene i Vesten i bakgrunnen, akkurat som i Ukraina. (http://www.jpost.com/International/Sooner-or-later-liberal-Europe-must-fight-back-387178).

 3. Du ( og mange andre) bruker uttrykket » det ekstreme høyre »
  I en samtale kan det være riktig/viktig å forstå hverandres begrepsbruk: Hva legger du i dette uttrykket ?

  (Finnes det eventuelt et «ekstreme venstre»?)

 4. Som fanden leser bibelen osv – Yatseniuk er ikke særlig opptatt av Hitler, han er opptatt av hva som skjedde med det ukrainske folk. I de siste 100 år så tror jeg faktisk det er slik at intet folk har opplevd større tap enn det ukrainske, og det inklusive jødenes holocaust!

  I en verden hvor alle katter er grå, hadde du stått deg på å vise noe ydmykhet og forståelse over for hva som skjer. Dine kommentarer er som tidligere forbundsleder i politiets arbeidstakerorganisasjon; han nektet av prinsipp i en årrekke at politiet gjorde noe galt og bare de fikk mere lønn så ville alt bli bra.

  PS, du var/er også strekt tvilende til at russerne skjøt ned MH17 – se denne https://mh17.correctiv.org/english/

  • Hvis Jatsenjuk er Bibelen foretrekker jeg å være Fanden. En mann som har Stepan Bandera kan ventes å uttale seg nøyaktig slik.

   • Jeg prøver en gang til da – Yatseniuk har sagt at han respekterer alle ukrainere som kjempet for Ukrainas selvstendighet, som et helt og udelelig rike, om så var fra øst eller fra vest.

    Det synes å være et gjennomgående trekk ved deg at alt er ved det gamle, alt som skjer skal måles ut fra forhold som skjedde i din ungdomstid. Samtidig noterer jeg at du er selektiv i hva du debatterer – fungerer i praksis som en hersketeknikk ved at man tier i hjel synspunkter og argumenter som ikke passer inn.

    Du kan velge å forstå Yatseniuk og for den saks skyld også Bandera ut fra samtiden og hva som var deres beveggrunner. Din standhaftige logikk er av type Volkswagen skal man holde seg borte fra for de kom til verden under Hitler.

    Siden jeg som jeg så ofte gjør – sitter her i Ukraina og får ett visst innblikk i hva som foregår, så er det faktisk trist at ressursterke individer sitter hjemme i Norge og sorterer skitt og kanel for det ukrainske folk. Jeg savner fortsatt en mere balansert tilnærming til hva som her foregår.

    I dag har utlysningen for leder av antikorrupsjonsorganet som er under opparbeidelse blitt lagt ut, om en vil kikke etter så skjer det dag om annen ting i positiv retning fra denne Yatseniuk sin regjering som ville vært utenkelig før Maidan.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.