IslamNet: – Charlie er som en voldtektsmann

12

IslamNet: – Charlie er som en voldtektsmann

Lars Akerhaug skriver i en artikkel i Dagbladet om Fahad Qereshi og hans holdning til drapene i Paris:

Lederen av en av Norges største muslimske organisasjoner, Islam Net, sier han tar avstand fra terror. Men selv støtter han dødsstraff for karikaturtegninger.

Islam Net sprer også fatwaer, altså religiøse domsavsigelser og vurderinger, fra nettsiden islamqa. Og der kan man lese:

Å fornærme profeten (fred være med ham) er en av de verste og mest forbudte handlinger, det er en vantro handling og innebærer frafall fra islam. De lærde er enige om at dette gjelder, spøk eller ei. Den som gjør dette skal henrettes, også om han angrer, og uansett om han er muslim eller vantro.

For å drive poenget hjem, skriver Fahad Qereshi på IslamNet:

Forestill deg at du var ute en dag og så en mann som du visste hadde voldtatt utallige uskyldige kvinner. Da du kom hjem så du på nyhetene at denne voldtektsmannen var blitt overfalt og drept av noen som ville hevne denne forbryterens ugjerninger. Hvordan ville du ha reagert? Hva ville du følt? Du ville riktig nok ta avstand fra handlingen av å ta loven i egne hender og drepe voldtektsmannen, men ville du sørget over hans bortgang? Ville du hatt sympati for den avdøde voldtektsforbryteren? Ville du ha markert din motstand for drapet på voldtektsmannen ved å demonstrere i gatene med slagordet «Jeg er voldtektsmann»? … Denne voldtektsmannen er Charlie, og hans ofre er 1,6 milliarder uskyldige muslimer. Om ikke du, men mange i verden har reagert til Charlies død ved å si at de selv er Charlie, ved å støtte Charlie, ved å gjenopplive Charlies mobbing i sine aviser og ved å oppfordre til å fortsette mobbingen av muslimer. Dette er også galskap!

For å ta det hele litt ned, skal man kanskje minne om fatwaen mot snømenn?

KampanjeStøtt oss

12 KOMMENTARER

 1. Den trivelige fyren Qereshi reiv i stykker en karikatur fra Charlie Hebdo på TV2 da han visstnok var «krenket», stakkars. Forøvrig mener denne gestalten at kvinner er mindre verdt enn menn og at homofile og «vantro» bør drepes. Nå er mannen såpass fredsæl at dette vil han avstå fra så lenge han bor i Norge. (Dagbladet 17.10.2013). Så kan man jo saktens spørre seg hvor mange som føler seg «krenket» av denne reaksjonære fyren og hans forkvaklede meninger og fascistiske ideologi…..

  • Det jeg synes er skummelt er at han driver en effektiv indoktrinering av inntil 2000 ungdommer i dette hatevangeliet sitt. Og han får stort sett holde på som han vil uten særlig kritisk lys utenfra.

   • Sant nok, Pål. Venstresida – i den grad den fortsatt finnes – er mer opptatt av disse 190 Pegida-folka som «demonstrerte» enn den pågående misjoneringa til Quereshi og hans kumpaner.
    Har sagt det før, men mange trenger å lese seg opp på Marx og Lenin når det gjelder religion.

    • En forståelse av klasser og klassekamp er erstattet med identitetspolitikk, og da får man en underlig form for klassesamarbeid med reaksjnære imamer de facto mot de progressive og revolusjonære kreftene. Og dette selges til og med som en dyd.

     • Hvem er det som samarbeider med Qureshi og IslamNet? Jeg kjenner ikke til at det er noen, verken på venstresida eller blant andre organiserte krefter i det muslimske miljøet i Norge.

      Man kan selvsagt innvende at andre religiøse muslimske ledere som venstresida faktisk samarbeider med, slike som Basim Ghozlan i Rabita, heller ikke er spesielt progressive mange spørsmål, og det samme kan åpenbart sies om konservative biskoper som Ole Kristian Kvarme. Men sammen med forstander i det mosaiske trossamfunnet Ervin Kohn, utgjør disse, når de står sammen, blant annet mot forsøkene på å adoptere det islamofobisk-rasistiske Pegida til Norge, den mest effektive blokken som kan tenkes. I den grad venstresida samarbeider med slike religiøse ledere for å kontre høyreekstremisme, er det altså effektiv politisk strategi, og må derfor hylles som godt politisk håndverk av de som har bidratt til å realisere det.

      Når venstresida bidrar til å skape bro mellom ulike religiøse og etniske grupper, handler det altså ikke om å drive identitetspolitikk, men tvert imot om å kontre de som driver identitetspolitikk, som vil få folk til å være opptatt av at de er etnisk norske og ikke-muslimer, heller enn av at de er arbeidere og for velferdsstaten.

      Som et lite apropos, vil jeg også minne om at uten alliansen med i utgangspunktet ganske lite progressive muslimske ledere, mot den storrussisk sjåvinismen til de hvite, er det lite trolig at de røde hadde klart å vinne borgerkrigen i Russland.

     • Qureshi er viktig fordi han bygger opp en skolert, ganske profesjonell, og svært reaksjonær organisasjon av muslimsk ungdom i Norge. Den er større enn Rødt i medlemstall og later til å ha en god del penger. De tar misfornøyd ungdom som Rødt egentlig burde slåss om. Og de kjamper hardt mot dem som burde være våre allierte i det muslimske miljøet. Etter det jeg har skrevet om dette i det siste, har jeg fått en hådnfull kontakter fra Vest-Asia som er kommunister og revolusjonære og som kontakter meg fordi de sier jeg har vært modig.
      Etter min mening allierer venstresida seg ikke med sine nærmeste venner og unnlater å slåss mot sine virkelige fiender. Hvor mange folk rekrutteres til Rødt med denne effektive politise strategien? Hvorfor sier de som tar opp kampen mot de reaksjonære kreftene innad i det muslimske miljøet at de føler seg sviktet av Rødt?

 2. Jeg er helt enig i at Rødt burde gjort en mye mer målretta jobb for å rekruttere de ungdommene som IslamNet rekrutterer til reaksjonær islam. Jeg har tidligere sagt at jeg tror større fokus på Palestinakonflikten og mer informasjon om hvem som egentlig står bak alle krigene i Midtøsten, ville være interessant for muslimsk ungdom, og vært en viktig måte for Rød Ungdom og Rødt å rekruttere på, som blir forsømt fordi andre saker, med mindre mobiliseringspotensial etter mitt syn, blir prioritert i stedet. Det å prioritere kampen for leksefri skole foran disse sakene syns jeg er et godt eksempel på et totalt bomskudd hvis målet er å rekruttere minoritetsungdom.

  Men det jeg kommenterte her var at jeg tror samarbeid med religiøse ledere som ikke ønsker religiøs konflikt og konfrontasjon, er uhyre viktig for å kontre offensiven til de som søker å utnytte terrorhandlinger til å skape religiøs og etnisk splid i Norge. Så vil noen av disse lederne også stå for mer konservative holdninger i andre spørsmål, og da betyr selvsagt ikke den alliansen som bygges mot høyreekstremistene i Pegida og omland, at vi skal støtte de religiøse lederne mot mer liberale krefter innad i de enkelte religiøse samfunnene i disse spørsmålene. Jeg mener imidlertid det ville være helt feil å ikke alliere seg med ledere som Ghozlan, Kvarme og Kohn mot høyreekstremistene, selv om i hvert fall de to førstnevnte, Kohn veit jeg ikke hvor står, ikke er progressive i synet på homofilt ekteskap.

  Det vil være enkelte i enkelte minoritetsmiljøer, spesielt kjenner jeg godt til strømninger blant iranske og irakiske kurdere, som er militant antireligiøse, og som syns vi sviker deres sak når vi samarbeider med religiøse ledere, uansett hva slags sak vi snakker om. Jeg mener det vil være umulig å nå de breie muslimske ungdomsmiljøene som i utgangspunktet ikke er reaksjonære, men som IslamNet likevel klarer å rekruttere fra med sin effektive organisasjon, om vi hadde lagt oss på en linje retorisk og alliansepolitisk som tilfredsstilte sympatisørene av Worker-Communist Party of Iraq and Iran. Min erfaring er at denne uenigheten likevel ikke trenger å hindre at vi også kan samarbeide med dem i spørsmål hvor vi er enige. Jeg har måttet tåle kritikk fra det holdet og fra deres mindre afghanske søsterorganisasjon på dette grunnlaget tidligere, uten at det hindra meg fra å samarbeide med dem, særlig i solidaritet med afghanske asylsøkere i forbindelse med Asylmarsjen i 2007, og i kampen mot norsk militær deltakelse i Afghanistan.

  • Du skriver:
   ”Jeg er helt enig i at Rødt burde gjort en mye mer målretta jobb for å rekruttere de ungdommene som IslamNet rekrutterer til reaksjonær islam. Jeg har tidligere sagt at jeg tror større fokus på Palestinakonflikten og mer informasjon om hvem som egentlig står bak alle krigene i Midtøsten, ville være interessant for muslimsk ungdom, og vært en viktig måte for Rød Ungdom og Rødt å rekruttere på, som blir forsømt fordi andre saker, med mindre mobiliseringspotensial etter mitt syn, blir prioritert i stedet. ”

   Vi er enige i kritikken av reaksjonær islam. Jeg oppfatter ikke dette først og fremst som religion, men som politikk. Qureshi vil ha sharia på Grønland og Furuset. Han vil tråkke på kvinner her. Og han støtter dem som gjør det. Han gir religiøs begrunnelse for menns vold mot kvinner. At dette ikke opprører Rødt, synes jeg er rart.
   Men jeg ser at IslamNet ikke rekrutterer på Palestina. Vi burde ha drevet et så bra massearbeid blant muslimsk ungdom at vi hadde visst hvorfor folk går til IslamNet og hvem som utgjør et motkraft.

   Du skriver:
   ”Men det jeg kommenterte her var at jeg tror samarbeid med religiøse ledere som ikke ønsker religiøs konflikt og konfrontasjon, er uhyre viktig for å kontre offensiven til de som søker å utnytte terrorhandlinger til å skape religiøs og etnisk splid i Norge.”

   Dette er jeg for, men en sånn enhet vil aldri nå ut over en liberal plattform. I tillegg trengs det en proletarisk plattform. Vi burde ha organisert denne ungdommen på klassegrunnlag, for det er først og fremst sånn de kan rives vekk fra de reaksjonære lederne.

   Du skriver:
   ”Det vil være enkelte i enkelte minoritetsmiljøer, spesielt kjenner jeg godt til strømninger blant iranske og irakiske kurdere, som er militant antireligiøse, og som syns vi sviker deres sak når vi samarbeider med religiøse ledere, uansett hva slags sak vi snakker om.”

   Det kan jo tenkes at det er noe i deres kritikk. Deejah og Rolfsen har ført seg sviktet av oss fordi vi ikke har støttet deres kamp mot de reaksjonære.

   Vår enhet med islamistene i Palestinaspørsmålet førte til et par tilfeller av at ekstremistene gikk i demonstrasjoner under paroler som ”Drep jødene”.

   Du skriver:
   ”Jeg mener det vil være umulig å nå de breie muslimske ungdomsmiljøene som i utgangspunktet ikke er reaksjonære, men som IslamNet likevel klarer å rekruttere fra med sin effektive organisasjon, om vi hadde lagt oss på en linje retorisk og alliansepolitisk som tilfredsstilte sympatisørene av Worker-Communist Party of Iraq and Iran. ”

   Kanskje, men foreløpig har vi gått i spagaten. Vi rekrutterer ikke fra noen av miljøene. Marxistene er misfornøyde med oss og islamistene går til IslamNet.

   Vi må utvikle en politikk som er basert på klasse og ikke på liberal medfølelse. Ikke det at det er noe gærnt med medfølelse, men det blir både noe patriarkalsk og klasseløst over den.

   • Vi kan selvsagt ikke ha noen form for enhet med folk som roper «drep jødene». Det er ikke slike folk venstresida har samarbeida med fra moskemiljøene. Og hvis slike slagord har blitt ropt i demonstrasjoner, uten at det har blitt reagert, må det kun være fordi de som hørte ropene ikke forsto språket det ble ropt på, eller følte seg ute av stand til å kunne gripe inn der og da. Jeg har i hvert fall ikke hørt om en eneste person på venstresida, og heller ikke fra moskemiljøene, som har forsvart slike rop eller ment at de burde være legitime.

    De store breie lagene av arbeiderklassen i Oslo er ikke antireligiøse, slik som Worker-Communist Party. Derfor vil vi garantert ikke nå bredt ut med den typen retorikk. Det betyr ikke at resten er islamister. Flertallet er troende og praktiserende muslimer i litt ulik grad, men samtidig forferda over ekstremistene. Sånn er i hvert fall det store flertallet av naboene mine her på Furuset. De reagerer med forferdelse på Israels framferd i Palestina, men OGSÅ mot IS’ herjinger i Irak og Syria og terror i Frankrike. «De er ikke muslimer», er den vanlige holdninga. Problemet for Rødt er altså ikke at vi er i noen spagat her, for vi samarbeider IKKE med IslamNet eller andre islamister, og vi driver heller ikke og sier at islam er fascisme, slik arbeider-kommunistene (et misvisende navn på en svært intelektuell middelklassedominert gruppering) gjør.

    Problemet for Rødt er dermed ikke at den prinsippielle linja vår er feil. Tvert imot, den treffer godt i forhold til å ha et potensial til å nå ut bredt blant den muslimske befolkninga i Norge. Problemet er at vi rett og slett ikke er på banen i disse spørsmålene. Vi snakker om andre ting. Rød Ungdoms hovedkampsaker har i lang tid vært leksefri skole og kamp mot retursjert reklame, mens Rødt har holdt seg mest til å snakke om arbeidslivskriminalitet og EØS. Med unntak av leksefri skole, som jeg mener er direkte feil, er ikke dette uviktige saker, men når den muslimske verden står i brann, og storkrig også truer Europa, er Rødts og RUs hovedprioriteter verken det arbeiderklassen ER mest opptatt av, eller det arbeiderklassen BURDE være mest opptatt av.

    Det skal imidlertid legges til at Rødt ved Bjørnar fikk uvanlig mye og god mediedekning i forbindelse med mandagens demonstrasjon, og blir det mer av dette, og tyngre prioritering av disse spørsmålene også i partiorganisasjonen, vil situasjonen raskt kunne endre seg til vår fordel. Men det vil den ikke om vi marginaliserer oss fra massene ved å hoppe over på vogna til de som prioriterer antireligiøs agitatsjon.

    Mandagens breie demonstrasjon var ikke basert på klasse, nei, men den var heller ikke spesielt «liberal». Tvert imot, de liberale er de som er så prinsippielle i sitt forsvar av ytringsfriheten at de finner det støtende at noen kan våge å kritisere enkelte redaktørers frie valg, så støtende at de ser seg nødt til å stemple slike som «motstandere av ytringsfrihet», selv om det ikke har vært snakk om å ønske å forby ved lov noen ytringer, eller på noe vis støtte terror eller terrortrusler.

    Det var ikke dette liberale hylekoret som demonstrerte på mandag. Det var derimot en brei koalisjon av minoriteter og religiøse grupper og venstreorienterte som ikke i seg selv bygde klassemobilisering der og da, men som la et ideologisk grunnlag for at det blir mulig framover, ved å bidra til å bygge bro og enhet på tvers av religions- og etnisitetsgrenser. For det som er sikkert, er at om vi ikke får en slik grunnleggende forståelse på plass, men lar oss drive med av de som vil kjøre fram ideologiske skillelinjer mellom kristen/sekulære og muslimer, og mellom troende og ikke-troende, da vil enhet i klassekamp bli helt umulig i lang tid framover.

    • Det meste av det du skriver her er jeg enig i. Jeg er ikke for at Rødt skal drive anti-religiøs propaganda. Men jeg er imot at Rødt skal legge til rette for å slippe religionen inn i skolen i enda større grad enn i dag gjennom å støtte bønnerom osv.
     Det må være mulig å stå på to bein. Nettopp nå som religionene tydeligvis spiller en større rolle igjen er den sekulære staten og den sekulære skolen helt nødvendig. Det er ikke religionen til IslamNet og andre jeg er så opptatt av. Det er politikken deres. De er for omfattende kvinneundertrykking og de bedriver omfattende kvinneundertrykking. Dette rammer kvinner og barn her i Norge nå.
     Naturligvis har ingen fra Rødt eller Palestina-komiteen godtatt eller tillatt paroler som «Drep jødene», men sånne paroler har dukket opp på bannere, og blitt fjernet. Poenget er at denne tendensen finnes.
     Det er fullt forståelig i krisetider at religiøs fanatisme dukker opp og får et vekstgrunnlag. Det er også fullt forståelig at det dukker opp bevegelser som fascistene i Ukraina eller Pegida i Tyskland. Men at det er forståelig betyr ikke, som vi sikkert er enige om, at det ikke skal bekjempes eller at det skal aksepteres. Det er også nødvendig å se at det står sterke krefter bak framveksten av slike grupperinger. De oppstår ikke bare spontant. Saudi Arabia og andre oljediktaturer bruker enorme summer for å finansiere kjempemoskeer og islamistiske grupper over hele verden. Og som vi vet gjør de dette i et komplisert samarbeid med vestlige etterretningsorganisasjoner. Det er fullt mulig for CIA å støtte begge sider i en sånn konflikt. Vi vet jo at de aller fleste som rammes av islamistisk terror er muslimer.
     Den typen breie demonstrasjoner som du snakker om er helt bra. Men de bringer oss ikke veldig langt framover med klasseorganisering. Den økonomiske krisa kommer nå fortere enn de fleste aner. Norsk BNP per innbygger utenom oljesektoren var fallende alt i 2013. Og nå faller oljesektoren som en stein. Det betyr at klassekonfliktene blir hardere og behovet for å organisere arbeiderklassen på tvers av etnisitet, religion og kultur blir større enn noen gang. I Oslo er vel allerede flertallet av arbeiderklassen folk med utenlandsk bakgrunn. Det er vel først og fremst fagbevegelsen som har potensial til å være en felles møteplass og arena for kampfellesskap mellom alle disse gruppene. Derfor er fagorganisering og utvikling av klassekamp av overordna betydning.

     • Hei.

      Du skriver:
      «Det er også nødvendig å se at det står sterke krefter bak framveksten av slike grupperinger. De oppstår ikke bare spontant. Saudi Arabia og andre oljediktaturer bruker enorme summer for å finansiere kjempemoskeer og islamistiske grupper over hele verden. Og som vi vet gjør de dette i et komplisert samarbeid med vestlige etterretningsorganisasjoner. Det er fullt mulig for CIA å støtte begge sider i en sånn konflikt. Vi vet jo at de aller fleste som rammes av islamistisk terror er muslimer.»

      Jeg tror vestlige imperialistenes bånd til jihadistene burde kommuniseres bedre og at de på hver sin måte er ekstremister som representerer undertrykking og massemord. De gjør jo også ofte felles sak. Som mot Afghanistan allerede før 1979 (Brzezinski), eller mer nylig mot Libya og Syria.

      Vesten handler jo ikke bare om rett til å krenke (slik det ser ut som at SV tror..) men også rett til å drepe og støtte til grupper som dreper.

      Er det forresten sant at Vestens våpen gitt til jihadistene i Libya nå strømmer ‘nedover’ i Afrika til type Mali og Nigeria(Boko Haram)?

      ….

      Angående organisering. Tenker at man må se etter metoder som funker, de forsterker man. Der det ikke funker bør man prøve noe nytt. Fungerer måten Rødt jobber med arbeiderorganisering? Ellers er det jo spørsmål om fagforeningene fungerer som arena for arbeiderne og arbeiderklassen? Er de topptunge og styrt av sosial-kapitalistene? For eksempel… Jeg tror det er verdt å prøve noe nytt. Hva som funker vet jeg ikke.

      Men jeg har en tanke om at kommunister (Rødt?) kunne organisere arbeidsløse på en bedre måte. Mange er jo nå paria utenfor arbeiderklassen, gjerne på en eller annen trygd som ikke teller i ledighetsstatistikken. Det ser ut til at mange fler kommer til havne utenfor. Kanskje kunne Rødt organisere Naverne. Kanskje ikke bare politisk innenfor kapitalismen, men kaskje også for å etablere kommunistiske bedrifter og kommunistisk økonomi ASAP. Er det ikke en del muligheter her?

     • Interessante kommentarer fra både Pål og Torgeir! I dette selskapet må jeg nok erkjenne at jeg er en «lettvekter» med tanke på kunnskaper innafor organisering og politisk polemikk.
      Slik jeg ser det er det avgjørende å bevisstgjøre folk fra religionens grep da denne visselig er og blir brukt som effektivt middel til å holde massene nede («det er guds vilje» osv). Det er derfor jeg mener det er både viktig og nødvendig å trekke fram både hva Marx og Lenin sa om religionens makt og betydning.
      Det er dessverre min erfaring at religionskritikk altfor ofte blir blanda sammen med rasisme. Det bør og må være lov til å påpeke negative utslag av en ideologi jeg oppfatter som patriarkalsk, kvinneundertrykkende og homofob uten at rasismekortet dras fram. Muslim er ingen rase og islam er ikke noe sted, det er heller ikke kristendom eller buddhisme.
      Men som Pål skriver så er det nettopp i krisetider at religiøs fanatisme dukker opp og får et vekstgrunnlag, og det er spesielt da det er viktig å forsøke å erstatte denne med politisk bevisstgjøring.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.