Hvem slåss de for i Ukraina?

0

Deutsche Wirtschafts Nacrichten (DWN) melder at NATOs øverstkommanderende for Europa, general Ben Hodges, har besøkt sårede soldater på et militærsjukehus i Kiev. Han roste soldatene for deres tapperhet i krigen mot «opprørerne» i Øst-Ukraina. Han delte ut den amerikanske hærens tapperhetsutmerkelse til de sårede soldatene.

Hold an et øyeblikk! La oss få dette sortert ut. Altså: NATOs toppsjef i Europa roser Ukrainas soldater for å drepe sine landsmenn, og for det gir ham dem USAs tapperhetsutmerkelse. Dette sier vel alt om hvem disse soldatene kjemper for?

Og som DWN sier: Med hvilken rett gir en USA-general utmerkelser til soldatene til en sjølstendig stat?

Begivenheten ble dekket av TV-kanalen Hromadske.TV som er finansiert av den nederlandske ambassaden i Kiev, den amerikanske ambassaden i Kiev og av International Renaissance Fund, som er en stiftelse som kontrolleres av George Soros.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelKjappe endringer i Hellas
Neste artikkelRussland krever at Ukraina tilbakebetaler gjeld
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).