USA planla krig mot sju land på fem år

7

General Wesley Clarke forteller om hvordan han ble informert om det amerikanske forsvarsdepartementets planer om å gå til krig mot sju land på fem år.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


7 KOMMENTARER

 1. Det sammenfaller i stor grad med det nykonservative dokumentet utformet for den da, som nå, statslederen i Israel, Netanyahu, av de senere rådgiverne for maktapparatet i Washington. Mest trolig er generalens opplevelse basert på en revidert utgave av denne, tilpasset de geopolitiske endringene som hadde funnet sted i mellomtiden.

  «A Clean Break: A New Strategy for Securing the Realm (commonly known as the «Clean Break» report) is a policy document that was prepared in 1996 by a study group led by Richard Perle for Benjamin Netanyahu, the then Prime Minister of Israel.[1] The report explained a new approach to solving Israel’s security problems in the Middle East with an emphasis on «Western values». It has since been criticized for advocating an aggressive new policy including the removal of Saddam Hussein from power in Iraq, and the containment of Syria by engaging in proxy warfare and highlighting their possession of «weapons of mass destruction».»

  http://en.wikipedia.org/wiki/A_Clean_Break:_A_New_Strategy_for_Securing_the_Realm

 2. Det kan virke som om denne «leken» er vanskeligere nå enn på 1930-tallet. Både fordi vi har bedre (internett) kommunikasjon i verden, så folk ikke er avhengig av den etablerte «frie» pressen, og fordi Russland heldigvis har en sterk leder som har lest historien – og som har atomvåpen å slå tilbake med.
  Først forsøk på å ødelegge land gjennom handelsboikott; Iran, Libya og nå Russland.
  Dette kan kun folk som har kontroll over verdens valuta greie ( kun prøve på, forhåpentligvis.)
  Så destabilisering ved å sette land opp mot land i midtøsten og nord-Afrika.. Det nye i vår tid er vel eventuelt «kampen mot terror». skjønt dette er vel kun en variant av demonisering og «Krystallnatt» i tidligere tider.
  Det positive nå er er Iran var vanskeligere og ta en først antatt. Destabiliseringen /igangsatte kriger og «opprørsbevegelser» for å ta kontroll over hele midtøsten ser ut til å være vanskeligere enn forutsatt, og Kina har heldigvis etablert en god kontakt med land i Afrika helt opp til «Ebolafronten».

 3. Fortsettelse:
  Men disse folkene gir seg ikke. Krigen har ikke «startet» nå. «Dette er ikke slutten. dette er ikke engang begynnelsen på slutten. Dette er knapt slutten på begynnelsen».
  «Krigen» ble ikke «vunnet» i 1945. disse folkene har ( og har hatt) større og mer langsiktige planer.
  Dette dreier seg ikke om sosialisme, kommunisme eller andre konstruerte politiske motsetninger.
  Man starter ikke krig, drap og tortur for moro skyld.
  Dette dreier seg om et økonomisk system.
  «De som har kontroll over det økonomiske systemet har kontroll over politikken, lokalt og globalt».

 4. Er denne videoen en sikker kilde? Hvor kom videonen opprinelig fra? Er bare nysgjerrig ettersom jeg vet at inholdet i enkelte youtube videoer kan lett bli tatt ut av kontekts, for alt jeg vet var den videoen et klipp av en komedie. Selv om jeg ville ikke blitt sjokert om at USA planla så mange kriger, ettersom de er glade i imperalisme.

  • Ja, Wesley Clarke er en sikker kilde. Han var jo en del av systemet sjøl og har brukt denne historien offentlig mange ganger i sin kamp mot krigspartiet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.