De imperialistiske krigenes kostnader

0

I artikkelen The Cost of Imperialist Wars gir Michael Roberts en oversikt over de økonomiske og menneskelige kostnadene som krigene i Afghanistan og Irak har skapt. Den direkte kostnaden for USA og deres allierte siden 2002 er på ca. 1000 milliarder dollar. Men de langsiktige kostnadene, som også omfatter krigsveteranene, vil løpe opp i over 6000 milliarder. I tillegg kommer to ødelagte land, hundretusener av drepte og lemlestede mennesker, ødelagte hjem, raserte produksjonsmidler og indrastruktur i kriger som ikke har noe annet å vise for seg. (Og som Norge forsetter å støtte.)

afghan war costs

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel«The most blatant coup in history»
Neste artikkelSjokkterapi light?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).