Ketil Lund: – Ikke overrasket over at ikke PST avdekket dette

3

Ketil Lund: – Ikke overrasket over at ikke PST avdekket dette

Aftenposten har intervjuet tidligere høyesterettsdommer Ketil Lund om avsløringa av de falske basestasjonene i Oslo. Lund ledet Stortingets granskningskommisjon for de hemmelige tjenester fra 1994 til 1996, kjent som Lund-kommisjonen, og er i dag en av 60 kommisjonærer i Den internasjonale juristkommisjon.

– Er du overrasket over funnene av det som høyst sannsynlig er falske basestasjoner i Oslo sentrum?

– Nei. Vi lever i en tid der overvåkingsinteressene, uavhengig av hvem som står bak, er særdeles aggressive og dynamiske. De som ønsker tilgang til hemmelig informasjon, finner stadig nye metoder og tilnærminger for å nå sine mål, sier Lund til Aftenposten.

– Hva tenker du om måten dette har kommet frem på?

– Jeg er ikke overrasket over at det er en avis, og ikke PST, som avdekker dette. Det er høyst normalt at PST ikke avslører overvåkingsvirksomhet, ikke minst amerikansk, som de har som oppgave å beskytte oss mot.

PST lot for eksempel amerikanernes skandaløse, ulovlige overvåking av norske borgere i Drammensveien, ved hjelp av gamle PST-agenter, pågå i årevis før dette ble avslørt av TV2. Hva som egentlig skjedde, har vi aldri fått vite. Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjeneste kan vi heller ikke regne med. Når PST tar så lett på Aftenpostens avsløringer, er det naturlig å tenke at amerikanerne kan være involvert.

Lund har dermed den samme mistanken som jeg også har gitt uttrykk for. PST kan umulig snakke sant om mobilovervåking.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Hvem er det egentlig som, i fullt alvor, tror at PST snakker sant om noe som helst?

    Jobben deres er å lyve. Da må vi forvente at de faktisk lyver også. Ellers har de ikke gjort jobben sin.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.