Generalstreik mot nedskjæringspolitikken i Belgia

0

Fagforeningene i Belgia gjennomførte en massiv generalstreik 15. desember 2014 som lammet fly- og togtrafikk og en rekke andre sektorer. De fagorganiserte aksjonerte mot en regjeringsplan som går ut på å skjære ned på sosiale ytelser, kutte ut en kjøpekraftskompensasjon i 2015 og øke pensjonsalderen fra 65 til 67 år. Generalstreiken i desember var en oppfølging av en generalstreik 6. november og en streik 8. desember. Regjeringa skjærer ned på offentlige utgifter for å oppfylle EUs krav om maksimalt 3% underskudd på statsbudsjettet, så det er ingen grunn til å tro at kampen er over.

belgia streik

KampanjeStøtt oss
DEL
Forrige artikkelDen kvalmende tausheten
Neste artikkelPST kan umulig snakke sant om mobilovervåking
Pål Steigan
Jeg er Pål Steigan, skribent, kulturarbeider, kommunist, kokk og amatørfotograf – jack of all trades, master of none. Send tips og tilbakemeldinger her.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.