Generalstreik mot nedskjæringspolitikken i Belgia

0

Fagforeningene i Belgia gjennomførte en massiv generalstreik 15. desember 2014 som lammet fly- og togtrafikk og en rekke andre sektorer. De fagorganiserte aksjonerte mot en regjeringsplan som går ut på å skjære ned på sosiale ytelser, kutte ut en kjøpekraftskompensasjon i 2015 og øke pensjonsalderen fra 65 til 67 år. Generalstreiken i desember var en oppfølging av en generalstreik 6. november og en streik 8. desember. Regjeringa skjærer ned på offentlige utgifter for å oppfylle EUs krav om maksimalt 3% underskudd på statsbudsjettet, så det er ingen grunn til å tro at kampen er over.

belgia streik

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelDen kvalmende tausheten
Neste artikkelPST kan umulig snakke sant om mobilovervåking
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).