Generalstreik mot nedskjæringspolitikken i Belgia

0

Fagforeningene i Belgia gjennomførte en massiv generalstreik 15. desember 2014 som lammet fly- og togtrafikk og en rekke andre sektorer. De fagorganiserte aksjonerte mot en regjeringsplan som går ut på å skjære ned på sosiale ytelser, kutte ut en kjøpekraftskompensasjon i 2015 og øke pensjonsalderen fra 65 til 67 år. Generalstreiken i desember var en oppfølging av en generalstreik 6. november og en streik 8. desember. Regjeringa skjærer ned på offentlige utgifter for å oppfylle EUs krav om maksimalt 3% underskudd på statsbudsjettet, så det er ingen grunn til å tro at kampen er over.

belgia streik

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.