Ukraina foran økonomisk nedsmelting

0

Ukraina foran økonomisk nedsmelting

Svensken Anders Åslund som var en av hovedarkitektene for sjokkdoktrinen i Russland under Boris Jeltsin da landets BNP ble redusert med 50% og forventet levealder for menn falt med ti år, er nå klar som rådgiver for den ukrainske sjokkdoktrinen.  I en artikkel i det CIA-finansierte Kyiv Post skriver han om dette.

I følge J.P. Morgan kommer valutareservene i Ukraina til å falle fra 12,6 milliarder dollar i oktober 2014 til bare 7,4 milliarder ved utgangen av 2014, etter å ha falt med nesten 4 milliarder i oktober. Det betyr at landet knapt har valuta til å betale for en måneds import.

Åslund nevner også, som jeg har pekt på tidligere, at ukrainsk hryvnia er i fritt fall og nærmer seg 1:16 mot dollar fra 1:8 da Maidan startet. I september 2014 gjennomførte den ukrainske nasjonalbanken en «stress-test» av 15 banker, og det viste seg at bare fem av dem hadde tilstrekkelig kapital, de var altså de facto konkurs. To av de fem er russiske, to eies av de største oligarkene og én er østerriksk. I juli vurderte IMF Ukrainas budsjettunderskudd til 10,1% av BNP, hvorav 4,3 % var underskudd i Naftogaz. Ved utgangen av 2013 var offentlig gjeld 41% av BNP, og den ventes å bli 75% ved utgangen av året. Inflasjonen er steget fra 0% ved inngangen av året og antas å ligge på 24% ved årets slutt.

Det CIA-støttede statskuppet og krigen mot de russisk-talende i øst har altså økonomisk sett vært det reneste sjølmordsprosjektet for Ukraina. Og nå kommer slakteren Åslund med medisinen:

– Regjeringa må slå de insolvente bankene konkurs. – Den må ikke betale en omstridt gjeld på 1,65 milliarder $ til Gazprom . – Regjeringa må skjære ned offentlige utgifter med 10%, slik det ble gjort i Baltikum. – Deriblant må regjeringa kutte energisubsidiene. Og Åslund avslutter: Den nye ukrainske regjeringa må handle raskt og hardt.

Sjokkdoktrinen fase 2 er i full gang. Regjeringa i Kiev har tatt de nazistiske militsene inn i Nasjonalgarden, så nå kan de i hvert fall handle hardt.

 

 

 

 

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.