Tre artikler om Italia, fascismen, mafiaen, terroren og CIA

4
Aldo Moro i fangenskap hos Brigate Rosse og likfunnet i Roma 1978

Gjennom tre artikler har jeg sett på hva man nå vet om samarbeidet mellom de hemmelige tjenestene i Italia på søtti- og åttitallet og mafiaen, fascistene og CIA. Og hvordan dette nettverket har begått en lang serie forbrytelser, inklusive en rekke terroraksjoner. Italia kan vise fram virkelige konspirasjoner som overgår de fleste fantasifulle «konspirasjonsteorier». Har man høye tanker om spillereglene i det borgerlige samfunnet, bør man avgjort lese Italias moderne historie.

Blyårene i Italia – terroren, staten og fascismen

Jernbanestasjonen i Bologna etter det fascistiske bombeattentatet

Kronikk i Klassekampen 26. september 2014 Forfatter Jon Rognlien (JR), som kaller seg italolog, som kanskje skal bety Italia-ekspert, går i Klassekampen 20. september til angrep på Antonio Negri. “Hvorfor er dette viktig?” spør JR. “… fordi Negris livsvei fra det italienske fascistdiktaturet på 30-tallet, gjennom katolsk radikalisme til den nye venstresida på 60-tallet, deretter…

Les mer

Italia anklager USA-diplomat for drapet på Aldo Moro

Aldo Moro i fangenskap hos Brigate Rosse og likfunnet i Roma 1978

Italienske etterforskere har bedt om autorisasjon til å innlede formell etterforskning mot den tidligere utsendingen fra US State Department, Steve Pieczenik, for drapet på Italias tidligere statsminister Aldo Moro i 1978. Påtalemyndigheten i Roma sier at den sitter med «solide indisier» som indikerer at Pieczenik var medskyldig i drapet på Moro. Kidnappet på vei til…

Hemmelig avtale mellom den italienske staten og mafiaen på søttitallet

strage di milano

Det fantes en hemmelig pakt, en organisk direkte forbindelse mellom de italienske hemmelige tjenestene og mafiaen Cosa Nostra. To rapporter som er lagt fram under en rettssak i Roma bekrefter for første gang at det var et nett av samarbeid mellom den militære etterretningstjenesten SID og mafiaklanene i Palermo. Avtaler mellom toppledelsen i SID, mafiaen…

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  1. […] Italias historie fra 1970- og 1980-tallet er full av slike tilfeller, der fascistgrupper i nær tilknytning til de hemmelige tjenestene utførte terroraksjoner som skulle se ut som om det ble utført av ytre venstre. Det er vel neppe noen tvil om at Brigate Rosse var tungt infiltrert av italiensk og amerikansk etterretning. […]

  2. […] Italias historie fra 1970- og 1980-tallet er full av slike tilfeller, der fascistgrupper i nær tilknytning til de hemmelige tjenestene utførte terroraksjoner som skulle se ut som om det ble utført av ytre venstre. Det er vel neppe noen tvil om at Brigate Rosse var tungt infiltrert av italiensk og amerikansk etterretning. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.