Slaveforhold i britisk fiske?

4

Slaveforhold i britisk fiske?

Det britiske politiet etterforsker påstander om menneskehandel og slaveri i deler av den britiske fiskeflåte, skriver avisa The Independent.

Det hevdes at utenlandske fiskere som lider under utmattelse og underernæring har hoppet i havet fra britiske fiskebåter for å slippe unna mishandling om bord. Ett tilfelle som etterforskes gjelder en mann som fikk deler av en finger revet av i en ulykke. Han sier at han ikke en gang fikk noe smertestillende og at han måtte jobbe mens blodet rant. Fem timer seinere ble han forlatt på kaia i en skotsk havn.

Politiet undersøker en lang rekke slike historier i en fiskeindustri som omsetter for 770 millioner pund, og som i stadig økende grad bygger på underbetalt utenlandsk arbeidskraft. Fallende fangster og ditto fallende profitt har ført til at eierne er blitt langt mer brutale i sin utnytting av arbeiderne. Mannskaper fra Vest-Afrika og Asia får lønninger på ned mot 600 pund i måneden.

The Home Office sier at man har ei liste på 24 fiskeriarbeidere som er mulige ofre for menneskehandel, men at det faktiske tallet sannsynligvis er mye høyere.

Britisk fagbevegelse reagerer kraftig på opplysningene. Ken Fleming fra International Transport Workers’ Federation (ITF) sier:

Hvis denne industrien bare kan overleve på slaveri, så får heller denne industrien forsvinne.

Moderne slaveri er utbredt i Storbritannia, hvis vi skal tro avisa The Telegraph, som har kjørt flere artikler om dette.
Også BBC har tatt opp det økende moderne slaveriet i Storbritannia. Som noe rett ut av Dickens, sier aktor Joe Boyd i Preston Crown Court.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  1. Kanhende Thatcher faktisk hadde ein brukleg politikk på nokre område ho også?
    Ho var vistnok for ein streng innvandringspolitikk.

  2. Dersom slavar i Italia tener 20 kr timen, som Steigan skriv. Kva skal ein då sei om cubanerar som tener 100 eller 200 i månadsløn? Jamvel om mykje er billeg.der, så er ein vel på grensa til slaveri? Kommunisme har faktisk fungera som slaveri i mange land.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.