Streik og demonstrasjon i Milano

0

Streik og demonstrasjon i Milano

Metallarbeiderne i Milano streiket og ledet an i en demonstrasjon som samlet 80.000 mennesker i sentrum av Milano 14. november 2014. Både streiken og demonstrasjonen rettet seg mot regjeringas Renzis angrep på arbeidernes rettigheter med den såkalte Jobs Act.

streik milano

Den italienske fagbevegelsen er rasende på den sosialdemokratiske regjeringa til Matteo Renzi angriper arbeidernes rettigheter, og ikke minst at regjeringa ikke en gang vil snakke med dem. Det er varslet generalstreik 5. desember.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelUkrainas hryvnia halvert siden Maidan
Neste artikkel– Romas utkanter er tidsinnstilte bomber
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).