Østerrike er imot nye sanksjoner mot Russland

0
Merkel og Fayman ikke helt på linje.

Østerrike er imot nye sanksjoner mot Russland

Angela Merkel har truet Russland med nye sanksjoner etter valget i Donetsk og Luhansk. Men hun får motstand fra uventet hold. 4. november 2014 sa Østerrikes forbundskansler Werner Faymann at han ikke ønsker nye sanksjoner. «Vi er bestemt av den oppfatning at samtaler for å inkludere Russland er den rette veien å gå,» sa Faymann.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver at det er flere grunner til at Østerrike skiller lag med Tyskland i spørsmålet om sanksjoner. For det første er mange av bedriftene i landet sterkt knyttet til handel med og virksomhet i Russland. For eksempel får Raiffeisen Bank International mesteparten av sin profitt fra Russland. Dessuten har sanksjonene allerede skadet østerriksk økonomi så mye at økonomer har slått alarm. Østerrike er også interessert å være med på den planlagte South Stream-gassledningen som skal føres under Svartehavet og inn gjennom Bulgaria og Balkan fram til Italia og Østerrike.

Østerrike har også notert seg for en markant vekst i arbeidsløsheten, både generelt og for ungdom spesielt. Langtidsledigheten har også økt. Alt dette gjør at østerrikske politikere er svært lite lystne på flere sanksjoner mot Russland.

Østerrike er ikke alene om å være negative til sanksjoner mot Russland. Tsjekkia, Hellas, Bulgaria, Kypros og Italia står omtrent på samme linje. Og entusiasmen er ikke stor i Tsjekkia og Finland heller. Som nevnt tidligere øker også motstanden internt i Tyskland. USAs visepresident Joe Biden har jo dessuten røpet at USA måtte mobbe EU til å gå med på sanksjoner.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.