1,1% av spanske velgere har stor tillit til regjeringa

0

Regjeringa til Mariano Rajoy i Spania har nå så liten tillit at det snart må være en sak for Guiness rekordbok. I en meningsmåling for avisa El Mundo i november 2014 sier 1,1% av velgerne at de liker regjeringa veldig godt. 8,6% liker den godt – til sammen 9,7%. 36,8% liker den svært dårlig og 26,8% dårlig – til sammen 63,6%.

Det nystartede anti-kapitalistiske partiet Podemos har gått fra 7,9% oppslutning i august til 28,3% i november. Målingene føyer seg inn i et internasjonalt mønster der velgerne i milliontall vender ryggen til de etablerte politikerne. Stort sett gjør de det ved å ikke stemme, som i EU-valget, i mellomvalget i USA eller i regionalvalgene i Italia. Eller de gjør det ved å slutte opp om partier som Front National i Frankrike eller UKIP i Storbritannia. Men i Spania og Hellas gjør de det ved å slutte opp om Podemos og Syriza.

spania meningsmåling2

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.