1,1% av spanske velgere har stor tillit til regjeringa

0

Regjeringa til Mariano Rajoy i Spania har nå så liten tillit at det snart må være en sak for Guiness rekordbok. I en meningsmåling for avisa El Mundo i november 2014 sier 1,1% av velgerne at de liker regjeringa veldig godt. 8,6% liker den godt – til sammen 9,7%. 36,8% liker den svært dårlig og 26,8% dårlig – til sammen 63,6%.

Det nystartede anti-kapitalistiske partiet Podemos har gått fra 7,9% oppslutning i august til 28,3% i november. Målingene føyer seg inn i et internasjonalt mønster der velgerne i milliontall vender ryggen til de etablerte politikerne. Stort sett gjør de det ved å ikke stemme, som i EU-valget, i mellomvalget i USA eller i regionalvalgene i Italia. Eller de gjør det ved å slutte opp om partier som Front National i Frankrike eller UKIP i Storbritannia. Men i Spania og Hellas gjør de det ved å slutte opp om Podemos og Syriza.

spania meningsmåling2

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel35,8 millioner mennesker lever i moderne slaveri
Neste artikkelIngen tiltale mot Michael Browns drapsmann i Ferguson, USA
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).