1,1% av spanske velgere har stor tillit til regjeringa

1

Regjeringa til Mariano Rajoy i Spania har nå så liten tillit at det snart må være en sak for Guiness rekordbok. I en meningsmåling for avisa El Mundo i november 2014 sier 1,1% av velgerne at de liker regjeringa veldig godt. 8,6% liker den godt – til sammen 9,7%. 36,8% liker den svært dårlig og 26,8% dårlig – til sammen 63,6%.

Det nystartede anti-kapitalistiske partiet Podemos har gått fra 7,9% oppslutning i august til 28,3% i november. Målingene føyer seg inn i et internasjonalt mønster der velgerne i milliontall vender ryggen til de etablerte politikerne. Stort sett gjør de det ved å ikke stemme, som i EU-valget, i mellomvalget i USA eller i regionalvalgene i Italia. Eller de gjør det ved å slutte opp om partier som Front National i Frankrike eller UKIP i Storbritannia. Men i Spania og Hellas gjør de det ved å slutte opp om Podemos og Syriza.

spania meningsmåling2

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.