Ingen tiltale mot Michael Browns drapsmann i Ferguson, USA

0
Foto: Reuters

Det kom til voldsomme protester da det ble kjent at en storjury 24.11.2014 hadde vedtatt at den ikke fant grunn til å tiltale politimannen Darren Wilson for drapet på den svarte 18-åringen Michael BrownDet har vært unntakstilstand i Ferguson i ei uke mens juryen har vurdert om det skulle tas ut tiltale mot politimannen. Det var også demonstrasjoner i mange andre byer over hele USA.

Den ubevæpnede svarte attenåringeng Michael Brown ble skutt ned av politiet på åpen gate i Ferguson, Missouri 9. august 2014. I følge vennene hans ble han skutt ned som et dyr. Drapet førte til voldsomme protester og politiet svarte med å sette inn tungt militært materiell, som om det dreide seg om krig. Dette ble et første eksempel på den militariseringa som nå pågår av det amerikanske politiet der overskuddsmateriell fra Afghanistan fordeles rundt i landet for å bli brukt mot egne innbyggere. De 1% rike og politikerne deres føler seg åpenbart ikke trygge på eget folk.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Les også: Ferguson og den kommende klassekrigen i USA.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.