Tyske soldater tilbake til Ukraina

0

Tyske soldater tilbake til Ukraina

Tyske Bundeswehr skal sende 200 soldater til Øst-Ukraina, blant dem fallskjermjegere. Dessuten forbereder Bundeswehr å bruke droner til å overvåke våpenhvilen. Det er den tyske forsvarsministeren Ursula von der Leyen som opplyste partilederne i Forbundsdagen om dette 3. september 2014.

I følge Bild-Zeitung er denne planen utviklet i samarbeid med Frankrike.

På tross av våpenhvilen pågår det fortsatt spredte kamper mellom opprørerne og Kiev-regimets styrker i Øst-Ukraina. von der Leiden har ikke klargjort hva den tyske styrken vil foreta seg dersom våpenhvilen bryter sammen. Skal Bundeswehr i så fall delta militært sammen med nazistene i Azov-brigaden med deres «wolfsangel»-faner?

Og vil da Tyskland igjen delta i krig på ukrainsk territorium. Under 50. Münchner Sicherheitskonferenz 1. februar 2014 ble det ikke lagt skjul på at Tyskland vil spille en langt mer offensiv militær rolle i framtida enn landet har gjort etter annen verdenskrig. Verken forbundspresident Joachim Gauck, forsvarsminister Ursula von der Leyen (CDU) og ikke minst sosialdemokratenes utenriksminister Frank-Walter Steinmeier lot det være noen tvil om at Bundeswehr skal ut og slåss.

Er det begynnelsen på denne nye politikken vi nå ser? Har ikke Tyskland fått nok negative erfaringer fra Ukraina?

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMarine Le Pen angriper TTIP-avtalen
Neste artikkelFredsprisvinneren: hensyn til kvinner og barn gjelder ikke i Syria
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).