Tyske soldater tilbake til Ukraina

1

Tyske soldater tilbake til Ukraina

Tyske Bundeswehr skal sende 200 soldater til Øst-Ukraina, blant dem fallskjermjegere. Dessuten forbereder Bundeswehr å bruke droner til å overvåke våpenhvilen. Det er den tyske forsvarsministeren Ursula von der Leyen som opplyste partilederne i Forbundsdagen om dette 3. september 2014.

I følge Bild-Zeitung er denne planen utviklet i samarbeid med Frankrike.

På tross av våpenhvilen pågår det fortsatt spredte kamper mellom opprørerne og Kiev-regimets styrker i Øst-Ukraina. von der Leiden har ikke klargjort hva den tyske styrken vil foreta seg dersom våpenhvilen bryter sammen. Skal Bundeswehr i så fall delta militært sammen med nazistene i Azov-brigaden med deres «wolfsangel»-faner?

Og vil da Tyskland igjen delta i krig på ukrainsk territorium. Under 50. Münchner Sicherheitskonferenz 1. februar 2014 ble det ikke lagt skjul på at Tyskland vil spille en langt mer offensiv militær rolle i framtida enn landet har gjort etter annen verdenskrig. Verken forbundspresident Joachim Gauck, forsvarsminister Ursula von der Leyen (CDU) og ikke minst sosialdemokratenes utenriksminister Frank-Walter Steinmeier lot det være noen tvil om at Bundeswehr skal ut og slåss.

Er det begynnelsen på denne nye politikken vi nå ser? Har ikke Tyskland fått nok negative erfaringer fra Ukraina?

 

 

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.