Fredsprisvinneren: hensyn til kvinner og barn gjelder ikke i Syria

4
Nordmenn må innse at uansett hvor ille den tyske okkupasjonen av Norge var, så er de lidelsene Syria har opplevd under vår krig mot dem uendelig mye verre.

Fredsprisvinneren: hensyn til kvinner og barn gjelder ikke i Syria

Syria er som kjent det sjuende landet fredsprisvinner Barack Obama bomber siden han fikk fredsprisen. Det er ikke bare en uslåelig rekord for en fredsprisvinner, men må også være en rekord blant amerikanske presidenter.

Obama har tidligere sagt at USA har «svært strenge standarder» for å unngå at sivile rammes i disse bombeangrepene.

Men Det hvite hus sier nå at disse standardene ikke gjelder under bombetoktene i Syria. Denne innrømmelsen kom etter at det ble klart at minst ett dusin sivile, deriblant kvinner og små barn, ble drept da en Tomahawk-rakett traff landsbyen Kafr Daryan i Syrias Idlib-provins om morgenen den 23. september.

Det var Caitlin Hayden, talsperson for Det nasjonale sikkerhetsrådet som sa til Yahoo News at selv om USA til vanlig har som politikk å ikke gjennomføre droneangrep dersom det ikke var «nærmest sikkert» at de ikke vil ramme sivilie – så gjelder ikke denne regelen under angrepene i Syria. Hun føyde til i en epost at denne regelen simpelthen ikke passer med den situasjonen vi ser på bakken i Irak og Syria nå.

Republikaneren Adam Kinzinger sa at han ikke var særlig bekymret over sivile tap. Ingenting er perfekt, sa han, og dessuten er sivile tap fra amerikanske angrep mye mindre enn brutaliteten til Assad-regimet.

Kan ikke noen snart ta initiativet til en internasjonal kampanje for å ta den fredsprisen fra herr Obama?

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  1. Enig. Fredsprisen ble vel gitt av Jageland fordi O bomba er / var så flink til å snakke for seg. Forøvrig har fredsprisen stort sett vert en politisk pris, viss hensikt har vert å sverte andre land. Nå er jo ikke Jageland den med mest oppe i pappen. At han nå er på vei ut viser vel at mange ser nettopp dette.

  2. Hvorfor er det verre å drepe kvinner enn menn? Er alle menn soldater? Du er ikke den eneste som skriver kvinner og barn. Det er en del av språket. Men verdt å nevne.

    • Takk. Et poeng der, naturligvis. Men slik samfunnene (mannsdominerte) er skrudd sammen, har kvinnene lite å forsvare seg med. Og for ikke å snakke om barna.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.