Marine Le Pen angriper TTIP-avtalen

0

Marine Le Pen angriper TTIP-avtalen

Den franske høyreekstremisten Marine Le Pen vil ha EU-parlamentet til å fastslå at TTIP-forhandlingene kan undergrave suverenitet, miljø og sosial velferd, i følge ABC-nyheter. Og utrolig nok lar den såkalte venstresida henne få eierskap til denne saka ved å danne front med EU-kommisjonen mot henne.

Marine Le Pen, som leder det franske partiet Front National, kritiserer forhandlingene for hemmelighold. Hun slår fast at en TTIP-avtale vil svekke landenes nasjonale selvråderett, miljøet og den sosiale velferden. Det skjer i et eget forslag til vedtak i EU-parlamentets handelskomité. Der vil hun ha EU-parlamentet til å fastslå at TTIP vil undergrave medlemslandenes nasjonale suverenitet. Begrunnelsen er at avtalen gir private selskaper rett til å saksøke stater, dersom lovendringer gir investorer økonomisk tap. Det å avtalefeste en slik rett, kalt investor‑state dispute settlement (ISDS) på stammespråket, er ankepunkt også for mange grasrotorganisasjoner.

I følge Le Figaro i 2012 mente:

  • 82% av arbeiderne i Frankrike at EU ikke bidro til å løse krisa.
  • 66% av arbeiderne så på euroen som et handikap.
  • 95% av arbeiderne mente at euroen hadde ført til høyere priser.
  • 75% av arbeiderne mente at euroen hadde bidratt til høyere arbeidsløshet.
  • I befolkninga som helhet ønsker 35% å vende tilbake til franc, mens 53% av arbeiderne ønsker dette.
  • 67% av befolkninga og 79% av arbeiderne mente at Maastricht-avtalen hadde gjort vondt verre. Hvis det hadde vært avstemning i 2012 ville bare 14% ha stemt for den.
  • 69% av arbeiderne ønsker mindre europeisk integrasjon og ikke mer.

Og så lar den såkalte venstresida høyrepopulistene ta eierskap til EU-motstanden. Snakk om å skyte seg sjøl i begge føttene.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkel– All sysselsettingsvekst i Norge går til utlendinger
Neste artikkelTyske soldater tilbake til Ukraina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).