The Maidan Massacre – prisbelønt dokumentarfilm

0

Maidan Massacre is an investigative documentary into the shootings which occurred on February 20th, 2014, when nearly 50 people were gunned down on the streets of Kiev’s Independence square. The massacre was the result of a massive three month long protest against the former Government of Viktor Yanukovich and his decision to reject a trade deal with the EU. Although no thorough investigation had been conducted, the blame was immediately placed on the officers who served under Yanukovich. This program investigates the scene of the crime, interviewing those who were there when the shootings occurred, and seeks to answer the questions as to who really was shooting that day on Kiev’s Independence square – a place known to the people of Ukraine, as Maidan. Written by John Beck Hofmann

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelItalia til salgs. Bill.mrk. Kinesere ønsket!
Neste artikkelStill Stoltenberg for en krigsforbryterdomstol
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).