Største fall i britiske reallønner – siden 1862

0

I et par år har David Cameron, godt hjulpet av britiske medier skrytt av «den økonomiske oppgangen» i Storbritannia. Men det viser seg at den gjennomsnittlige arbeideren har opplevd et fall i reallønna på 8% mellom 2008 og 2013. Dette er det verste fallet på 50 år, sier National Institute of Economic and Social Research (NIESR).Men Financial Times har studert statistikken enda lenger tilbake og har kommet til at britiske arbeidere aldri har opplevd et like stort fall i reallønna noen gang siden statistikken ble opprettet i 1862!
Eller altså siden Karl Marx begynte å skrive første bind av Kapitalen.reallønnsnedgang storbritannia

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelHvor var du under nazi-massakren i Odessa?
Neste artikkelHuman Rights Watch: Video om klasebomber i Øst-Ukraina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).