– All sysselsettingsvekst i Norge går til utlendinger

0

– All sysselsettingsvekst i Norge går til utlendinger

LOs sjeføkonom Stein Reegård sier til ABC-nyheter:

– Vi har hatt en sysselsettingsvekst på 104.000 flere arbeidstakere i Norge siden 2008. Men mer enn dette tallet dreier seg om utenlandske arbeidstakere.

– Mer enn hele jobbveksten har gått til utenlandsk arbeidskraft. 127.000 flere utlendinger har fått arbeid i Norge siden 2008.

– For norskfødte har det vært en nedgang på 23.000 sysselsatte, kunne Reegård fortelle på et arbeidslivsseminar arrangert av Nordens Faglige Samorganisasjon torsdag.

Reegård innleder med å slå fast at inntektspolitikken hviler på at vi har organsierte arbeidstakere.

– Med fallende organisasjonsgrad, som har noe sammenheng med innvandringen, blir det vanskeligere. Og det blir vanskeligere å holde en jevn lønnsfordeling. Vi vil få et økende lavlønnsproblem på det grunn av dette, sier LO-økonomen.

Notatet En ny type arbeidsliv kan du lese her.

 

Forrige artikkelDen sjette store utryddelsen er i gang – biologisk mangfold halvert på 40 år
Neste artikkelMarine Le Pen angriper TTIP-avtalen
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).