Libya tre år etter drapet på Gaddafi: økonomi i fritt fall, militser herjer

0

Tre år etter at Norges og NATOs allierte lynsjet og drepte Muammar Gaddafi er landet i totalt kaos. Libya, som hadde en velfungerende økonomi og den høyeste Human development index i Afrika, er nå et kaos av fallende produksjon og stridende militser. Både hovedstaden Tripoli og den nest største byen Benghazi kontrolleres av ulike militser. Den internasjonalt anerkjente regjeringa har rømt til Tobruk og holder til på et hotell melder The Economist.

libya economist

Som fremste bombenasjon i NATO-klassen har naturligvis Norge og norske politikere et betydelig ansvar for denne situasjonen.

Det er også interessant å høre hva forsker Tormod Heier fra Forsvarets stabsskole sier til NRK Urix.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelObama: «We tortured some folks» – bilder verre enn Abu Ghraib
Neste artikkel– CIA kjøper journalister
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).