– CIA kjøper journalister

0

– CIA kjøper journalister

Udo Ulfkotte, tidligere redaktør av Frankfurter Allgemeine Zeitung, en av Tysklands største aviser, var i all hemmelighet på lønningslista til CIA og Tysklands hemmelige tjenester, hvor han produserte nyheter som var bra for USA og dårlig for motstanderne.

Dette har han avslørt i boka Kjøpte journalister hvor han forteller om hvordan han ble «lært opp til å lyve, bedra og ikke fortelle publikum sannheten.» Den nederlandske journalisten Eric van de Beek har intervjuet Ulfkotte for Russian Insider, og i intervjuet sier Ulfcotte blant annet:

– Jeg publiserte artikler under mitt navn som var skrevet av CIA, eller andre hemmelige tjenester, særlig den tyske.

– De fleste journalister fra respekterte og store mediekonsern er nært knyttet opp mot Det tyske Marshall-fondet, Atlanterhavsbroen (Atlantic-Brücke) eller andre såkalte transatlantiske organisasjoner… når du først er knyttet opp, blir du venner med utvalgte amerikanere. Du tror du er vennen deres og begynner å samarbeide. De dyrker egoet ditt, får deg til å føle deg betydningsfull og en dag spør de deg om en tjeneste… (Knut Lindners oversettelse.)

Ulfkotte hevder i boka at to tredeler av tyske journalister er bestukket. Han nevner navn på journalister og redaktører som han hevder er betalt av CIA eller andre etterretningstjenester. Og det interessante er at ingen aviser eller enkeltpersoner har gått til søksmål mot Ulfcotte. Boka hans omtales ikke i tyske medier, men likevel er den blitt en bestselger.

Vi snakker om journalister som er rene marionetter, som skriver hva som helst deres herrer og mestre vil ha dem til å skrive. Hvis en ser på hvordan mainstream mediadekker konflikten i Ukraina så får du et bilde av det som skjer. De som trekker i trådene ønsker å presse fram en krig med Russland og vestlige journalister tar på seg hjelmene.

Siden mediene i Norge opptrer nøyaktig slik de tyske gjør, skulle man tro at de også var kjøpt. Men kanskje får de ikke betalt for å gå CIAs ærend, men gjør det av ren idealisme?

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelLibya tre år etter drapet på Gaddafi: økonomi i fritt fall, militser herjer
Neste artikkelHva er sannheten om folkemordet i Rwanda?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).