– CIA kjøper journalister

5

– CIA kjøper journalister

Udo Ulfkotte, tidligere redaktør av Frankfurter Allgemeine Zeitung, en av Tysklands største aviser, var i all hemmelighet på lønningslista til CIA og Tysklands hemmelige tjenester, hvor han produserte nyheter som var bra for USA og dårlig for motstanderne.

Dette har han avslørt i boka Kjøpte journalister hvor han forteller om hvordan han ble «lært opp til å lyve, bedra og ikke fortelle publikum sannheten.» Den nederlandske journalisten Eric van de Beek har intervjuet Ulfkotte for Russian Insider, og i intervjuet sier Ulfcotte blant annet:

– Jeg publiserte artikler under mitt navn som var skrevet av CIA, eller andre hemmelige tjenester, særlig den tyske.

– De fleste journalister fra respekterte og store mediekonsern er nært knyttet opp mot Det tyske Marshall-fondet, Atlanterhavsbroen (Atlantic-Brücke) eller andre såkalte transatlantiske organisasjoner… når du først er knyttet opp, blir du venner med utvalgte amerikanere. Du tror du er vennen deres og begynner å samarbeide. De dyrker egoet ditt, får deg til å føle deg betydningsfull og en dag spør de deg om en tjeneste… (Knut Lindners oversettelse.)

Ulfkotte hevder i boka at to tredeler av tyske journalister er bestukket. Han nevner navn på journalister og redaktører som han hevder er betalt av CIA eller andre etterretningstjenester. Og det interessante er at ingen aviser eller enkeltpersoner har gått til søksmål mot Ulfcotte. Boka hans omtales ikke i tyske medier, men likevel er den blitt en bestselger.

Vi snakker om journalister som er rene marionetter, som skriver hva som helst deres herrer og mestre vil ha dem til å skrive. Hvis en ser på hvordan mainstream mediadekker konflikten i Ukraina så får du et bilde av det som skjer. De som trekker i trådene ønsker å presse fram en krig med Russland og vestlige journalister tar på seg hjelmene.

Siden mediene i Norge opptrer nøyaktig slik de tyske gjør, skulle man tro at de også var kjøpt. Men kanskje får de ikke betalt for å gå CIAs ærend, men gjør det av ren idealisme?

KampanjeStøtt oss

5 KOMMENTARER

    • Ja, jeg kan ikke si annet enn hevder siden jeg ikke har lest boka. Det skal jeg gjøre, så får vi se om jeg vil forsterke språket.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.