Die Linke i Tyskland: Avslutt sanksjonene mot Russland NÅ!

0

Die Linke i Tyskland: Avslutt sanksjonene mot Russland NÅ!

I et intervju med Deutsche Wirtschafts Nachrichten går Sarah Wagenknecht fra partiet Die Linke hardt i rette med politikken til Angela Merkel (CDU) og Frank-Walter Steinmeier (SPD). Hun sier at de driver urovekkende samarbeid med USA om en økonomisk krig mot Russland, en krig som framfor alt skader Europa og Tyskland.

Sanksjonene var feil fra starten av, de bør fjernes umiddelbart. Forsøket en permanent våpenhvile har kommet om ikke på grunn av, men til tross for sanksjonene. Den ensidige partiskheten som Vesten har vist i Ukrainakonflikten har oppmuntret regjeringen i Kiev til å føre en krig som til har krevd flere tusen sivile liv.

Wagenknecht understreker at det ikke er USA som merker følgene av sanskjonene, men først og fremst Europa og Tyskland. «Følgene er fatale og kan allerede merkes i form av dårlige konjunkturer. De langsiktige økonomiske og utenrikspolitiske skadene er uforutsigbare.»

Offisielle tall fra Tyskland viser at tysk bilindustri taper 25,4% på en måned. Og fallet fortsetter. Så Wagenknecht har sitt på det tørre når hun sier at Tyskland taper i stor stil. Som et alternativ til Merkels og Steinmeiers USA-lojale anti-Russland-politikk vil hun at Tyskland skal finne tilbake til Willy Brandts utenrikspolitikk med samarbeid med Russland.

I intervjuet blir hun også spurt om nedskytinga av Malaysia MH17, og hun peker på at både regjeringa i Kiev og USA har unnlatt å offentliggjøre de informasjonene de har, og hun mener at det er skandaløst at forbundsregjeringa i Tyskland vegrer seg mot å få sannheten på bordet.

Sarah Wagenknecht gjorde seg svært bemerket da hun i juni 2014 tok et flengende oppgjør med Angela Merkels, Vestens og Tysklands politikk i Ukraina. Det finnes ikke en norsk parlamentariker som ville ha vært i stand til noe liknende. Nyt det på video.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelReisebrev fra Kobane
Neste artikkelSorry USA, Kina er forbi, dere er nummer to!
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).