Hva er sannheten om folkemordet i Rwanda?

0

Rwanda’s Untold Story 

Hva er sannheten om folkemordet i Rwanda?

Journalisten Jonathan Cook anbefaler en dokumentar fra BBC som er kalt Rwanda’s Untold Story. Han skriver at det ikke er ofte han roser en dokumentar fra BBC og spesielt er han overrasket over at han må rose reporteren, Jane Corbin, som har lagd dokumentaren, fordi han «aldri vil tilgi det avskyelige stykket israelsk propaganda  hun lagde for noen få år siden i forbindelse med den israelske marinens angrep på Mavi Amara, skipet med nødhjelp til Gaza.»

Ikke desto mindre har Corbin nå stått i spissen for en dokumentar om Rwanda som reviderer mye av de gjengse oppfatningene. Programmets budskap er at den offisielle historien om folkemordet for tjue år siden som et ensidig folkemord utført av Hutu-flertallet mot landets Tutsi-minoritet ikke holder mål. En forsker sier i programmet at den narrativen vi har blitt fôret med tilsvarer om man skulle ha redusert den annen verdenskrig til Holocaust og påstå at ikke noe annet av betydning skjedde.

Det dokumentaren viser er at Paul Kagame, som er helten i den offisielle historien om folkemordet i Rwanda, nesten sikkert var den største krigsforbryteren som kom ut av disse uhyrlige hendelsene. Les resten av Jonathan Cooks artikkel her.

 

 

 

Forrige artikkel– CIA kjøper journalister
Neste artikkelGoldman Sachs loppet Libya for milliarder
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).