Hva er sannheten om folkemordet i Rwanda?

0

Rwanda’s Untold Story 

Hva er sannheten om folkemordet i Rwanda?

Journalisten Jonathan Cook anbefaler en dokumentar fra BBC som er kalt Rwanda’s Untold Story. Han skriver at det ikke er ofte han roser en dokumentar fra BBC og spesielt er han overrasket over at han må rose reporteren, Jane Corbin, som har lagd dokumentaren, fordi han «aldri vil tilgi det avskyelige stykket israelsk propaganda  hun lagde for noen få år siden i forbindelse med den israelske marinens angrep på Mavi Amara, skipet med nødhjelp til Gaza.»

Ikke desto mindre har Corbin nå stått i spissen for en dokumentar om Rwanda som reviderer mye av de gjengse oppfatningene. Programmets budskap er at den offisielle historien om folkemordet for tjue år siden som et ensidig folkemord utført av Hutu-flertallet mot landets Tutsi-minoritet ikke holder mål. En forsker sier i programmet at den narrativen vi har blitt fôret med tilsvarer om man skulle ha redusert den annen verdenskrig til Holocaust og påstå at ikke noe annet av betydning skjedde.

Det dokumentaren viser er at Paul Kagame, som er helten i den offisielle historien om folkemordet i Rwanda, nesten sikkert var den største krigsforbryteren som kom ut av disse uhyrlige hendelsene. Les resten av Jonathan Cooks artikkel her.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.