Hva er sannheten om folkemordet i Rwanda?

1

Rwanda’s Untold Story 

Hva er sannheten om folkemordet i Rwanda?

Journalisten Jonathan Cook anbefaler en dokumentar fra BBC som er kalt Rwanda’s Untold Story. Han skriver at det ikke er ofte han roser en dokumentar fra BBC og spesielt er han overrasket over at han må rose reporteren, Jane Corbin, som har lagd dokumentaren, fordi han «aldri vil tilgi det avskyelige stykket israelsk propaganda  hun lagde for noen få år siden i forbindelse med den israelske marinens angrep på Mavi Amara, skipet med nødhjelp til Gaza.»

Ikke desto mindre har Corbin nå stått i spissen for en dokumentar om Rwanda som reviderer mye av de gjengse oppfatningene. Programmets budskap er at den offisielle historien om folkemordet for tjue år siden som et ensidig folkemord utført av Hutu-flertallet mot landets Tutsi-minoritet ikke holder mål. En forsker sier i programmet at den narrativen vi har blitt fôret med tilsvarer om man skulle ha redusert den annen verdenskrig til Holocaust og påstå at ikke noe annet av betydning skjedde.

Det dokumentaren viser er at Paul Kagame, som er helten i den offisielle historien om folkemordet i Rwanda, nesten sikkert var den største krigsforbryteren som kom ut av disse uhyrlige hendelsene. Les resten av Jonathan Cooks artikkel her.

 

 

 

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. Kongo ( og midt-Afrika) er et resursrikt område. Antagelig holdt i ro (nede) og parkert av vesten som hjelpetrengende («») fordi de ikke har (vestlig) valuta, av de som har sett/ser på Afrika som sitt skattekammer.
    Frykten for at Kina nå arbeider seg inn i Afrika nedenfra er nok årsak til mange rare (grusomme) kamper på forskjellig vis vi vil se i årene fremover. Fra konstruerte motsetninger og indre stridigheter til epidemier.
    Nord-Afrika og midtøsten er en annen del av den geopolitiske kampen om denne delen av verden.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.