6,3 millioner grekere lever i fattigdom eller på randen av fattigdom

0

6,3 millioner grekere lever i fattigdom eller på randen av fattigdom

Tre av fem grekere, eller 6,3 millioner mennesker, lever i fattigdom eller risikerer å havne i fattigdom i følge tall fra 2013. Dette viser tall fra det greske parlamentets budsjettkontor som ble publisert 25. september 2014.

Rapporten som har tittelen Minimuminntektspolitikk i Den europeiske union og i Hellas – en komparativ analyse viser at «om lag 2,5 millioner mennesker lever under fattigdomsgrensa» og at «3,8 millioner mennesker står overfor en trussel om fattigdom på grunn av materiell deprivasjon og arbeidsløshet», altså totalt 6,3 millioner mennesker.

Økonomene i statens budsjettkontor, som skrev rapporten, argumenterer med at «i motsetning til andre europeiske land som bruker sosiale programmer for å utjevne ulikheter, så reagerer Hellas langsomt enda landet har enorme problemer med ekstrem fattigdom.» De føyer til at det er stort behov for sosialhjelp, men tilskudd gis bare delvis og med svært mange feil og utelatelser.

«De sosiale sikkerhetsnettene er utilstrekkelige og det er ingen utsikter til at tapte inntekter kan fås tilbake på grunn av vedvarende økonomisk resesjon.»

I følge Eurostat står Hellas på toppen av lista over størst fattigdom i Europa med 23,1% av befolkninga.

Det venstreradikale Syriza-partiet leder nå på meningsmålingene og ville blitt største parti dersom det var valg i morgen med 23,6% mot regjeringspartiet Nytt demokrati 19,9%.

Derfor prøver regjeringa Samaras nye triks for å få økonomien i landet til å virke bedre enn den er. I følge Reuters leter statsministeren etter en ny narrativ.

Så spørs det om grekerne vil bli mette av å bli servert en ny narrativ, eller om de vil kreve virkelige forandringer.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.