– Vi må få et tydelig skille mellom politisk og religiøs islam

0

– Vi må få et tydelig skille mellom politisk og religiøs islam

I en kronikk i Aftenposten tar Linda Alzaghari fra Minotenk et oppgjør med det hun kaller «reaksjonære tankeganger i norske moskeer og muslimske organisasjoner».

Vi trenger en revolusjon. Vi må få et tydelig skille mellom politisk islam og religiøs islam, slik at islamister og muslim-fiendtlige krefter ikke kan sause dette sammen etter eget forgodtbefinnende.

Hun skriver også at hun alltid har ment at reform og dialog er veien til større oppslutning om menneskerettigheter, demokrati og likestilling i islamsk kontekst. Hun mener nå at hun tok feil.

Jeg vil aldri mer bruke tid og krefter på å forsvare liberale rettigheter for dem som ikke er villige til å innrømme meg de samme rettighetene. Dette gjelder for eksempel mitt engasjement mot niqabforbud.

Niqab ble aldri sett på et problem i Norge før en gjeng med militante salafister begynte å bruke det. Strategien til jentene er genial.

De tar på seg et av de mest provoserende plaggene blant både muslimer og nordmenn flest, og fremholder offerrollen når de blir møtt med sterke reaksjoner. Slik får de «bevis» på at samfunnet angriper islam.

Jeg har lenge etterlyst et oppgjør med den høyreekstreme islamismen, blant annet i denne artikkelen.

Min eneste innvending er at jeg gjerne skulle ha sett denne artikkelen i Klassekampen, som på sin side har gitt Fahad Qureshi fire og en halv side til å hevde at han bekjemper ekstremismen. Det er ikke helt troverdig når man ser hvem han inviterer til å oppdra norsk ungdom.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.