– Vi må få et tydelig skille mellom politisk og religiøs islam

0

– Vi må få et tydelig skille mellom politisk og religiøs islam

I en kronikk i Aftenposten tar Linda Alzaghari fra Minotenk et oppgjør med det hun kaller «reaksjonære tankeganger i norske moskeer og muslimske organisasjoner».

Vi trenger en revolusjon. Vi må få et tydelig skille mellom politisk islam og religiøs islam, slik at islamister og muslim-fiendtlige krefter ikke kan sause dette sammen etter eget forgodtbefinnende.

Hun skriver også at hun alltid har ment at reform og dialog er veien til større oppslutning om menneskerettigheter, demokrati og likestilling i islamsk kontekst. Hun mener nå at hun tok feil.

Jeg vil aldri mer bruke tid og krefter på å forsvare liberale rettigheter for dem som ikke er villige til å innrømme meg de samme rettighetene. Dette gjelder for eksempel mitt engasjement mot niqabforbud.

Niqab ble aldri sett på et problem i Norge før en gjeng med militante salafister begynte å bruke det. Strategien til jentene er genial.

De tar på seg et av de mest provoserende plaggene blant både muslimer og nordmenn flest, og fremholder offerrollen når de blir møtt med sterke reaksjoner. Slik får de «bevis» på at samfunnet angriper islam.

Jeg har lenge etterlyst et oppgjør med den høyreekstreme islamismen, blant annet i denne artikkelen.

Min eneste innvending er at jeg gjerne skulle ha sett denne artikkelen i Klassekampen, som på sin side har gitt Fahad Qureshi fire og en halv side til å hevde at han bekjemper ekstremismen. Det er ikke helt troverdig når man ser hvem han inviterer til å oppdra norsk ungdom.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelMH17 – rapporten er designet for å tilsløre
Neste artikkelAmnesty: – Aidarbataljonens krigsforbrytelser og overgrep i Ukraina
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).