Amnesty: – Aidarbataljonens krigsforbrytelser og overgrep i Ukraina

0

Amnesty: – Aidarbataljonens krigsforbrytelser og overgrep i Ukraina

I en rapport som ble frigitt 8.september 2014 skriver Amnesty International om Aidarbataljonen som opererer i Øst-Ukraina som ledd i den såkalte «anti-terrorist-operasjonen» som er iverksatt av Kiev:

Medlemmer av Aidar territorielle forsvarsbataljon, som opererer nord i Lugansk-regionen, har vært innblandet i omfattende overgrep, inkludert bortføringer, ulovlige fengslinger, mishandling, tjuveri, utpresning og muligens henrettelser.

Amnesty fortsetter

Noen av overgrepene som er utført av Aidarbataljonen må karakteriseres som krigsforbrytelser, som både utøverne og muligens også kommandantene vil måtte bære skylden for under nasjonal og internasjonal lov.

Amnesty avslutter med å kreve at myndighetene i Kiev avklarer hvilken stilling Aidarbataljonen og andre friskarer spiller i landet, og å ta kontroll over dem, samt å gjennomføre rask og effektiv etterforskning av de forbrytelsene de er skyldige i. Amnesty skriver i en annen rapport at også separatistene er skyldige i overgrep og mulige krigsforbrytelser.

Alle sider i denne konflikten har vist mangel på respekt for sivile liv og har grovt krenket sine internasjonale forpliktelser.

Hva sier utenriksminister Børge Brende til dette?

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.