– Vesten demoniserer Putin

0

– Vesten demoniserer Putin

– Deler av den vestlige verden demoniserer Vladimir Putin og Russland, sier Julie Wilhelmsen, forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (Nupi). Hun mener det gjør det vanskeligere å forholde seg pragmatisk til Russland.

– Dermed blir det vanskeligere å forholde deeskalere krisen og bringe den lengre vekk fra et blodbad, sier Wilhelmsen.

– Det er veldig problematisk det som nå skjer. Når motparten blir sett på så forskjellig og farlig at det ikke lengre går an å snakke sammen blir konflikten ekstremt tilspisset, sier Wilhelmsen. Hun tror ikke på noen løsning i Ukraina-spørsmålet uten at Russland er med på diskusjonen, samme «hvor mye gærent Russland har gjort».

– Hele premisset for å ikke snakke med Putin er at han er en slags irrasjonell aktør med ekspansive ambisjoner som må stoppes – hvis ikke kommer han til å annektere Baltikum og Moldova. Jeg deler ikke den analysen, sier Wilhelmsen. Hun sier mange russere ikke forstår hvorfor vesten ikke har større forståelse for Russlands posisjon.

Wilhelmsen deltok i et debattprogram i NRK tidligere i høst sammen med vodkajournalistikkens fremste representant, Hans Wilhelm Steinfeld. Der ble hun beskyldt for å være «Putin-tilhenger» bare fordi hun oppfordret til å se konflikten fra begge sider.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.