Sharia-politiet i Wuppertal

0

Sharia-politiet i Wuppertal

I Tyskland har det siden begynnelsen av september 2014 vært skrevet mye om ei gruppe salafister i Wuppertal som har opprettet noe de kaller Scharia Police. De har iført seg organsje vester med denne teksten på og har patruljert gatene gruppevis for å slå ned på «syndig oppførsel» og annen brudd på sharia, islamsk lov.

Her er et av oppslagene i Der Spiegel. Tidsskriftet siterer Wuppertals integrasjonsansvarlige Hans-Jürgen Lemmer som sier at salafistene er «ei svært farlig gruppe som rekrutterer til hellig krig.» Oberbürgermeister Peter Jung (CDU) fordømte aksjonen og sier at salafistene «vil påtvinge oss sin ideologi, og det tillater vi ikke.»

Frankfurter Allgemeine skriver at politiet ber publikum om å melde fra om disse gruppene. «Voldsmonopolet skal ligge hos politiet, noe annet godtar vi ikke,» sier politisjef Birgitta Radermacher.

Frankfurter Rundschau forteller at shariapolitiet er blitt en sak på riksplan. Innenriksminister Thomas de Maizière (CDU) sier at «Sharia på tysk jord vil ikke bli akseptert.»

Og Die Zeit kan rapportere om at salafistenes provokasjon har gitt de tradisjonelle høyreekstremistene vann på mølla. De har lagd sitt Stadtschutz Wuppertal som skal patruljere gatene på samme måte.

De høyreekstreme salafistene har antakelig lagd sitt shariapoliti som en prøveballong. De er kjent for å velge en skritt-for-skritt-taktikk for gradvis å etablere et ideologisk og fysisk hegemoni i enkelte innvandrerbydeler. Og nå plukker altså deres ideologiske tvillinger opp tråden. Og begge har en ubehagelig likhet med de tidlige spirene til Ernst Röhms SA.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.