Sharia-politiet i Wuppertal

2

Sharia-politiet i Wuppertal

I Tyskland har det siden begynnelsen av september 2014 vært skrevet mye om ei gruppe salafister i Wuppertal som har opprettet noe de kaller Scharia Police. De har iført seg organsje vester med denne teksten på og har patruljert gatene gruppevis for å slå ned på «syndig oppførsel» og annen brudd på sharia, islamsk lov.

Her er et av oppslagene i Der Spiegel. Tidsskriftet siterer Wuppertals integrasjonsansvarlige Hans-Jürgen Lemmer som sier at salafistene er «ei svært farlig gruppe som rekrutterer til hellig krig.» Oberbürgermeister Peter Jung (CDU) fordømte aksjonen og sier at salafistene «vil påtvinge oss sin ideologi, og det tillater vi ikke.»

Frankfurter Allgemeine skriver at politiet ber publikum om å melde fra om disse gruppene. «Voldsmonopolet skal ligge hos politiet, noe annet godtar vi ikke,» sier politisjef Birgitta Radermacher.

Frankfurter Rundschau forteller at shariapolitiet er blitt en sak på riksplan. Innenriksminister Thomas de Maizière (CDU) sier at «Sharia på tysk jord vil ikke bli akseptert.»

Og Die Zeit kan rapportere om at salafistenes provokasjon har gitt de tradisjonelle høyreekstremistene vann på mølla. De har lagd sitt Stadtschutz Wuppertal som skal patruljere gatene på samme måte.

De høyreekstreme salafistene har antakelig lagd sitt shariapoliti som en prøveballong. De er kjent for å velge en skritt-for-skritt-taktikk for gradvis å etablere et ideologisk og fysisk hegemoni i enkelte innvandrerbydeler. Og nå plukker altså deres ideologiske tvillinger opp tråden. Og begge har en ubehagelig likhet med de tidlige spirene til Ernst Röhms SA.

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. «Maktmonopolet skal ligge hos polititet…» betyr det direkte oversatt. Hvorfor velger du å skrive «Voldsmonopolet»? Jeg ser tre muligheter for det; 1. din tyskkunnskap er litt skrantene. 2.Google Translate. 3. Du ønsker å markere ett poeng.

    Ellers, jeg liker dine artikler:-)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.