Obama bryter USAs grunnlov grovere enn Bush

0

Obama bryter USAs grunnlov grovere enn Bush

Jeg har allerede vist at fredsprisvinner Barack Obamas planer om å bombe IS i Syria uten FN-mandat og uten godkjenning fra Syrias lovlige regjering bryter med FN-pakten.

Men denne krigserklæringa er også et brudd mot USAs egen grunnlov, og flere kritikere i USA slår fast at Obamas nye krig er et grovere brudd mot grunnloven enn noe George W. Bush gjorde.

Bruce Ackerman, jusprofessor ved Yale University, skriver i en kronikk i New York Times under tittelen Obama’s Betrayal of the Constitution. Han skriver:

President Obamas krigserklæring mot terroristgruppa som er kjent som Den islamske staten i Irak og Syria er et avgjørende brudd mot USAs konstitusjonelle tradisjon. Ingenting av det hans forgjenger, George W. Bush gjorde kommer i nærheten av dette i sin imperialistiske hubris.

Ackermann peker på at presidenten ikke kan gå til krig uten å søke Kongressens støtte. Det hjelper ikke å vise til Kongressens vedtak mot al-Qaida i 2001, slik Obama gjør, fordi IS er ikke al-Qaida. Dette er en ny krig, og det er ingen som kan si hvor lenge den varer. Når Obama ikke har ryggdekning i Kongressen for å føre denne krigen, bryter han grunnloven.

Og det gjøres av en president som ble valgt fordi han lovte å avslutte krigen i Irak.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.