Obama bryter USAs grunnlov grovere enn Bush

3

Obama bryter USAs grunnlov grovere enn Bush

Jeg har allerede vist at fredsprisvinner Barack Obamas planer om å bombe IS i Syria uten FN-mandat og uten godkjenning fra Syrias lovlige regjering bryter med FN-pakten.

Men denne krigserklæringa er også et brudd mot USAs egen grunnlov, og flere kritikere i USA slår fast at Obamas nye krig er et grovere brudd mot grunnloven enn noe George W. Bush gjorde.

Bruce Ackerman, jusprofessor ved Yale University, skriver i en kronikk i New York Times under tittelen Obama’s Betrayal of the Constitution. Han skriver:

President Obamas krigserklæring mot terroristgruppa som er kjent som Den islamske staten i Irak og Syria er et avgjørende brudd mot USAs konstitusjonelle tradisjon. Ingenting av det hans forgjenger, George W. Bush gjorde kommer i nærheten av dette i sin imperialistiske hubris.

Ackermann peker på at presidenten ikke kan gå til krig uten å søke Kongressens støtte. Det hjelper ikke å vise til Kongressens vedtak mot al-Qaida i 2001, slik Obama gjør, fordi IS er ikke al-Qaida. Dette er en ny krig, og det er ingen som kan si hvor lenge den varer. Når Obama ikke har ryggdekning i Kongressen for å føre denne krigen, bryter han grunnloven.

Og det gjøres av en president som ble valgt fordi han lovte å avslutte krigen i Irak.

KampanjeStøtt oss

3 KOMMENTARER

  1. Kva Obama gjer og meiner er ikkje lett å skjøne:
    Fekk han Nato til å bombe Libya og fjerne Gadaffi for å gje spelerom for valdlege militante muslimske grupper? Som president av Amerika må han følgje amerikanske imperialistiske tradisjonar, men hjartet hans ligg andre stader, trur eg.
    Vil han eigentleg gje muslimane muligheit til å hemne tidlegare imperialistiske overgrep, som i Irak t.d.?( Dette er ei hypotese som rett nok er laust fundert.) Han bekjempar ISIL (retorisk), men ISIL veks.
    Fredsprisvinnaren bør heller lære muslimane og verdas folk å tilgi, bygge freden og sjå framover. Kor mange uskuldige kvinner skal ISIL ta til fange og valta før dei gir seg?

  2. Obama heldt ein tale i Kairo ikkje lenge før «den arabiske våren» starta der (Ikkje så veldig mange år sidan). Han snakka til ei stor folkemengde og sa at no er det ikkje lenger skilnad på vesten og den muslimske verda.(Han brukte ordet muslimsk) Vi kjempar same sak, for friheit, sa han, og han prøvde å egge til kamp. Og kamp vart det, også valdleg.

  3. Eit argument til som kan underbygge hypotesen ovafor: Far til Obama er afrikanar og muslim, så vidte eg veit. Endå om dei ikkje var mykje saman, kan tanken på han ha påverka Obama, han kan ha opplevd krenkinga mot muslimar i Irak-krigen t.d., som krenkingar mot han sjølv. Dette ville han, godt skjult, gjere noko med når han kom i posisjon. Nokre muslimar eg veit om, oppfattar han som ein støtteperson.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.