Britisk LO maner til kamp mot fascismen i Ukraina

1

Britisk LO maner til kamp mot fascismen i Ukraina

På kongressen til britiske Trade Union Congress (TUC) ble det vedtatt en resolusjon 10. september 2014 som går imot bruk av britiske styrker i konflikten i Ukraina, tar til orde for våpenhvile og støtter dem som kjemper mot fascismen i Ukraina.

TUC representerer seks millioner fagorganiserte og sier blant annet i resolusjonen:

Kongressen er bekymret over denne krisa der man også har sett angrep på fagorganiserte fra fascistiske grupper, inkludert massakren i Odessa der byens fagforeningssenter ble brent ned.

I lys av den farlige og akutte situasjonen i Ukraina går kongressen inn for:

  • TUCs sentrale råd må avholde et hastemøte for å avgjøre hvordan vi best kan støtte dem som kjemper for fagforeningene og mot fascismen i Ukraina.
  • En umiddelbar og permanent våpenhvile og en fredelig forhandlingsløsning
  • Motstand mot bruk av britiske styrker i konflikten.

Forslaget ble fremmet av National Union of Rail, Maritime and Transport Workers som representerer 80.000 fagorganiserte.

 

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. Det var i hovudsak Britisk fagrørsle som tok knekken på Pilsudski sitt felttog for å leggja Ukraina under Polen omkring 1920. Dei nekta å lasta ammunisjon og krigsmateriell frå Storbritannia til Polen. Og det same hende med felttoget til Anton Denikin. Angrepet på Moskva fall i fisk grunna mangel på det meste. Det den kvite armeen trengde, låg att på kaiane i Storbritannia.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.