Britisk LO maner til kamp mot fascismen i Ukraina

0

Britisk LO maner til kamp mot fascismen i Ukraina

På kongressen til britiske Trade Union Congress (TUC) ble det vedtatt en resolusjon 10. september 2014 som går imot bruk av britiske styrker i konflikten i Ukraina, tar til orde for våpenhvile og støtter dem som kjemper mot fascismen i Ukraina.

TUC representerer seks millioner fagorganiserte og sier blant annet i resolusjonen:

Kongressen er bekymret over denne krisa der man også har sett angrep på fagorganiserte fra fascistiske grupper, inkludert massakren i Odessa der byens fagforeningssenter ble brent ned.

I lys av den farlige og akutte situasjonen i Ukraina går kongressen inn for:

  • TUCs sentrale råd må avholde et hastemøte for å avgjøre hvordan vi best kan støtte dem som kjemper for fagforeningene og mot fascismen i Ukraina.
  • En umiddelbar og permanent våpenhvile og en fredelig forhandlingsløsning
  • Motstand mot bruk av britiske styrker i konflikten.

Forslaget ble fremmet av National Union of Rail, Maritime and Transport Workers som representerer 80.000 fagorganiserte.

 

Forrige artikkelObama bryter USAs grunnlov grovere enn Bush
Neste artikkel– Handelskrig mot Russland, Angela Merkels største forræderi mot sitt folk
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).