Azov-bataljonen vil ha statskupp i Kiev og sette inn en diktator

0
Azov-bataljonen bruker klassiske nazisymboler. I midten "svart sol"

Azov-bataljonen vil ha statskupp i Kiev og sette inn en diktator

Avisa The Guardian har møtt Azov-bataljonen som har vært svært aktive i krigen mot separatistene i Øst-Ukraina. De kjemper under symbolet Wolfsangel som i Tyskland står på ei liste over forbudte symboler fra nazitida.

The Guardian har snakket med en soldat med dekkvanet Dmitrij.  Han benekter at han er nazist, men sier at han er en stor beundrer av Adolf Hitler «som militær leder». Avisas journalist, Shaun Walker, traff mange Azov-folk med liknende synspunkter. Det ble for eksempel sagt at «Putin er ikke russer, han er jøde». Men likevel mener journalisten at nazisympatiene på østfronten ikke er så sterke som Moskva hevder, siden Azov tross alt er en liten organisasjon.

Blant Azov-folkene fant Walker nokså mange ekstreme standpunkter. De mener at generalene og kommandantene i Kiev er ansvarlige for nederlagene. Azovfolkene snakket om en hær av løver under ledelse av sauer. – «Hoder kommer til å rulle. Det kommer til å bli en ny kamp om makta.»

Walker mener at når disse sinte, kamptrente unge mennene kommer tilbake kan mange av dem ønske det samme som Dmitrij: «Vi trenger en sterk diktator som får mye blod til å flyte, men som kan forene nasjonen i den prosessen.»

Les også:

Hiding Ukraine’s Neo-Nazi Reality.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelNATO ruster opp Kiev til ny krig i øst
Neste artikkelHvorfor tier Holocaust-senteret om nazismen i Ukraina?
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).