Azov-bataljonen vil ha statskupp i Kiev og sette inn en diktator

0
Azov-bataljonen bruker klassiske nazisymboler

Azov-bataljonen vil ha statskupp i Kiev og sette inn en diktator

Avisa The Guardian har møtt Azov-bataljonen som har vært svært aktive i krigen mot separatistene i Øst-Ukraina. De kjemper under symbolet Wolfsangel som i Tyskland står på ei liste over forbudte symboler fra nazitida.

The Guardian har snakket med en soldat med dekkvanet Dmitrij.  Han benekter at han er nazist, men sier at han er en stor beundrer av Adolf Hitler «som militær leder». Avisas journalist, Shaun Walker, traff mange Azov-folk med liknende synspunkter. Det ble for eksempel sagt at «Putin er ikke russer, han er jøde». Men likevel mener journalisten at nazisympatiene på østfronten ikke er så sterke som Moskva hevder, siden Azov tross alt er en liten organisasjon.

Blant Azov-folkene fant Walker nokså mange ekstreme standpunkter. De mener at generalene og kommandantene i Kiev er ansvarlige for nederlagene. Azovfolkene snakket om en hær av løver under ledelse av sauer. – «Hoder kommer til å rulle. Det kommer til å bli en ny kamp om makta.»

Walker mener at når disse sinte, kamptrente unge mennene kommer tilbake kan mange av dem ønske det samme som Dmitrij: «Vi trenger en sterk diktator som får mye blod til å flyte, men som kan forene nasjonen i den prosessen.»

Les også:

Hiding Ukraine’s Neo-Nazi Reality.

 

KampanjeStøtt oss

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.