Hvor kommer «fjern-jihadistene» fra?

2

Tidsskriftet The Economist har lagd en oversikt over hvor de utenlandske jihadistene i Syria kommer fra, rangert etter folketall. De største vestlige kontingentene kommer fra Frankrike (700), Storbritannia (400) og Tyskland (270). Men etter folketall er Norge på femteplass med sine 50 fjernjihadister.

foreign fighters syria

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


2 KOMMENTARER

  1. Belgia ligger på topp i Europa ift folketall. Og er også det landet hvor NATO-hovedkvarteret ligger. Og med unntak av Frankrike, er alle landene fra Norge og oppover svært USA-servile. Men Frankrike har sin egen historie,siden de har en god del muslimske innvandrere fra de tidligere franske koloniene i Nord-Afrika som har blitt systematisk diskriminert. Jeg tar for gitt at islamistene utnytter slike forhold for alt de er verdt, de er ikke dumme.

  2. Så er det et poeng til; jeg regner med at samtlige lands hemmelige tjenester har sine folk på innsida av de islamistiske og jihadistiske miljøene. Deltar isåfall de i vervinga av disse «fjernjihadistene»?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.